in perioada mai 2010-mai2012 o persoana a beneficiat de concediu crestere copil
la revenirea in activitate, s-a pus problema daca persoana respectiva beneficiaza de concediu de odihna aferent anului 2012, avand in vedere legistaltia specifica, potrivit careia perioada de concediu crestere copil constituie vechime in munca ce se are in vedere la stabilirea tuturor celorlalte drepturi.
Mentionez, ca persoana in cauza este salariat al unei institutii bugetare si ca, in anul intrarii in concediu crestere copil, respectiv anul 2010 a beneficiat de concediul de odihna aferent anului 2010.
Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii republicat, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Referitor la prevederea legala din care ati citat este vorba despre vechimea in munca ce se ia in consedirare la determinarea duratei concediului de odihna este aceea pe care salariatii o implinesc in cursul anului calendaristic pentru care li se acorda concediul, intrucat in sectorul bugetar, potruvit HG nr.250/1992, zilele de CO se stabilesc in functie de vechimea in munca.
Concediu de odihna
carmenliv
functionarul public poate beneficia de concediu de odihna integral in cazul in care acesta a fost internat mai multe luni in spital? Care este baza legala care ... (vezi toată discuția)