avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna

functionarul public poate beneficia de concediu de odihna integral in cazul in care acesta a fost internat mai multe luni in spital? Care este baza legala care reglementeaza concediul de odihna pentru functionarii publici?
Cel mai recent răspuns: s.tanase , utilizator 10:36, 9 Martie 2011
Legea 53/2003 modificata si republicata.
Art. 145
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.


functionarul public poate beneficia de concediu de odihna integral in cazul in care acesta a fost internat mai multe luni in spital?
Nu, doar pentru cat timp a lucrat.
baza legala este art. 35 din Legea 188/1999 rep privind Statutul functionarilor publici cu modificarile si completarile ulterioare, HGR nr 250/1992 privind Concediul de odihna si alte concedii ale salariatilor din administratia publica....,cu modificarile si completarile ulterioare si ultimul act normativ OG 6/2007 modificata de OG 9/2008 (abrogate de Legea 284/2010) si art. 36 din Legea 284/2010
Functionarul a fost in concediu medical in a II a jumatate a anului(4 luni), are dreptul la concediu de odihna integral sau proportional cu perioada lucrata?... care este cadrul legal?
LEGE nr. 53 din 24 ianuarie 2003 (*actualizată*)
CODUL MUNCII

ART. 140
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil, este prevazuta in contractul individual de munca si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna ion_raluca ion_raluca Daca am schimbat locul de munca in martie, de la SRL in sistemul public, de cate zile de concediu de odihna beneficiez si de cand as putea sa_l iau? Mentionez ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna functionar public martin77 martin77 Un functionar public a lucrat o jumatate de an 8 ore pe zi si restul anului a fost mutat in cadrul altui serviciu si i s-a redus programul din motive medicale ... (vezi toată discuția)
Va rog, raspuns urgent - efectuare concediu de odihna! ancabad ancabad Buna seara, va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de concediul de odihna. Sunt angajata in cadrul unei primarii de comuna ca personal contractual ... (vezi toată discuția)