avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Concediu de odihna

Daca am schimbat locul de munca in martie, de la SRL in sistemul public, de cate zile de concediu de odihna beneficiez si de cand as putea sa_l iau? Mentionez ca am avut intrerupt contractul 3 zile. Se tine cont de asta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ion_raluca , utilizator 07:48, 14 Mai 2014
Ati devenit personal contractual sau functionar public?
1.Proportional cu timpul pe care se presupune ca il veti lucra in acest an.
2. Conform programarii pe acest an.
functionar public
Art. 22 din OG 6/2007:
(1)Funcţionarii publici au dreptul anual la un concediu de odihnă plătit, în raport cu vechimea lor în muncă, după cum urmează:

Vechimea în muncă - Durata concediului de odihnă
până la 10 ani - 21 de zile lucrătoare

peste 10 ani - 25 de zile lucrătoare

(2)Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an calendaristic, integral sau fracţionat. În cazul în care programarea concediului se face fracţionat, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice este obligat să stabilească programarea astfel încât una dintre fracţiuni să fie de cel puţin 15 zile lucrătoare, neîntreruptă. La solicitarea motivată a funcţionarului public, se pot acorda fracţiuni neîntrerupte mai mici de 15 zile lucrătoare.

(3)În cazul în care funcţionarul public, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, autoritatea sau instituţia publică este obligată să acorde concediul de odihnă neefectuat, până la sfârşitul anului următor.

(4)Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă în cazul încetării raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici.

(5)Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt îndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua în calcul, pe lângă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.

(6)La cererea funcţionarului public, indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către autoritatea sau instituţia publică cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

(7)Celelalte prevederi ale Hotărârii Guvernului nr. 250/1992 privind concediul de odihnă şi alte concedii ale salariaţilor din administraţia publică, din regiile autonome cu specific deosebit şi din unităţile bugetare, republicată, cu modificările ulterioare, rămân în vigoare.


HG 250/1992, art. 4 :
(1) Vechimea în muncă ce se ia în considerare la determinarea duratei concediului de odihnă este aceea pe care salariaţii o împlinesc în cursul anului calendaristic pentru care li se acordă concediul, stabilită potrivit Legii nr. 3/1977 privind pensiile de asigurări sociale de stat şi asistenţa socială.

(2) Pentru salariaţii care se încadrează în muncă în timpul anului, durata concediului de odihnă se va stabili proporţional cu perioada lucrată de la încadrare la sfârşitul anului calendaristic respectiv, în raport cu vechimea în muncă stabilită potrivit alin. (1).
multumesc frumos pt lamurire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna bugetari gh3gh1 gh3gh1 Avem un salariat (instututie bugetara) care nu si-a luat concedii de odihna din 2009. Acum solicita sa i se aprobe concediile de odihna neefectuate. Exista ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna functionar public DS_13 DS_13 Primarul poate hotari ca efectuarea concediului de odihna a salariatului sa fie facuta in doua transe, efectuarea celei de-a doua transe fiind LA DISPOZITIA ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna aferent anului 2011 si luat in decembrie se poate prelungi in ianuarie? Luysiana Luysiana Pentru bugetari, de exemplu, 15 zile de concediu de odihna luat pe data de 21 dec. se poate efectua integral cu continuitate si in luna ianuarie sau se pierd ... (vezi toată discuția)