avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog, raspuns urgent - efectuare concediu de odihna!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog, raspuns urgent - efectuare concediu de odihna!

Buna seara,
va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de concediul de odihna.
Sunt angajata in cadrul unei primarii de comuna ca personal contractual incepand cu data de 15.05.2013.
Pot solicita concediu de odihna si cate zile am dreptul sa efectuez in 2013, avand in vedere faptul ca am 20 ani vechime in munca.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 23 Iulie 2013

Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare.
Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte în contractul individual de muncă, cu respectarea legii şi a contractelor colective aplicabile, şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Cum ramane cu HG 250/1992 actualizat? Este vorba de o institutie publica-administratie publica locala. Intrebarea era daca sunt angajata din 15.05.2013, la cate zile de concediu am dreptul? Conform HG250/1992, am 25 de zile pentru vechime de peste 10 ani.

Pentru salariaţii care se încadrează în muncă în timpul anului, durata concediului de odihnă se va stabili proporţional cu perioada lucrată de la încadrare la sfârşitul anului calendaristic respectiv.
Ptr vchimea dv in munca, care depaseste 10 de ani, durata co anual este de 25 zile lucratoare.,dar care se vor acorda proportional cu timpul efectiv lucrat stabilit de la incadrare pana la sf anului in curs- cam 15 zile,
Pentru sectorul bugetar se aplica HG nr.250/1992 - persnal contractual .

Pentru functionarii publici avem OG nr.6/2007..

In speta, aveti dreptul la 16 zile lucratoare de CO pentru perioada 15.05 - 31.12.2013.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime in zile de concediu andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, DACA AM O VECHIME CE DEPASESTE PUTIN PESTE 10 ANI, NR ZILELOR DE CONCEDIU ESTE TOT 21 ? SAU 25? (in ce art. din lege se specifica acest lucru?) ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ion_raluca ion_raluca Daca am schimbat locul de munca in martie, de la SRL in sistemul public, de cate zile de concediu de odihna beneficiez si de cand as putea sa_l iau? Mentionez ... (vezi toată discuția)