avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare privind un credit dupa 4 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare privind un credit dupa 4 ani

Buna ziua ,

Va scriu urmatoarele randuri in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat din partea unui profesionist.

In anul 2005 am facut un credit la Credisson pentru achizitionarea unui calculator ,am fost la zi cu platile timp de un an jumatate ,dupa care le am platit mai intarziat .In mai 2008 in urma unor notificari am decis sa achit suma primita in notificare si m am intalnit cu un reprezentant al unei firme de recuperare creante caruia i am achitat suma ...si cu care cuvenisem sa ne intalnim a doua zi pentru a mi inmana un document care sa ma scoata din Biroul de credite....dar cu care nu m am mai intalnit .Pe aceea vreme nu erau atatea informatii legate de credite si nu am stiut ce demersuri se fac pentru inchiderea unui cont,considerand ca este de ajuns sa platesc suma datorata.
Dupa aceasta nu am mai primit nici o notificare / somatie ,pana anul acesta in iulie ,cand am primit o notificare de la o alta fima de recuperare reprezentanta a bancii Transilvania .Am sunat la dansii nestiind despre ce este vorba ,insa nu au stiut sa mi zica decat ca am de plata. M am dus la o sucursala a bancii Transilvania ,nu m au gasit in baza lor de date ,asa ca am sunat la Cetelem (fostul Credisson),doamna de aici mi a spus ca in arhiva lor sunt pana in februarie 2007 dupa care datoria mea urma sa o recupereze banca Transilvania.Am sunat iar la Banca Transilvania la un domn recomendat de dna de la Cetelem ,care mi a spus ca sunt datoare cu suma de 1350 (pe care eu credeam ca i am achitat. din 2008) si ca nu voi putea face. vreun credit timp de 4 ani pentru ca sunt in Biroul de credit de multi ani. Eu l am rugat sa imi dovedeasca ca in acesti patru ani de zile de la ultima plata mi au trimis notificari ,...pentru ca eu in aceste 48 de luni nu am primit nimic ,in conditiile in care este cineva tot timpul acasa.Urma sa ma contacteze in aceeasi zi sa mi spuna ce evidenta au asupra notificarilor trimise ,dar nu ma contactat inapoi....

Va rog frumos sa mi spuneti dupa cat timp si in ce conditii se prescrie in credit .
As putea sa le trimit o adresa in care sa le cer sa mi dovedeasca ca mi au trimis notificari sau ce altceva as putea sa mai fac ?

Astept cu mare interes raspunsul dimneavoastra.

Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:02, 29 Septembrie 2012
Ce puteti sa faceti, e sa nu-i bagati in seama si sa nu va recunoasteti datoria daca nu vreti s-o platiti sau ati platit-o deja..
Nu ca ar mai conta acum, dar v-ati intalnit cu un nene pe strada, i-ati dat niste bani in mana si gata, nu v-a dat vreo chitanta.. orice ?
Daca se ajunge la executare silita, puteti face contestatie la executare.. fie sa aratati c-ati platit ( daca gasiti ceva dovezi) , fie sa ridicati exceptia prescriptiei.
Despre prescriptie, puteti citi in link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris la biroul de credit, inexistent in alta baza de date. BogdanBunea BogdanBunea Buna ziua, Am si eu o problema si sper din tot sufletul sa ma puteti indruma. Acum cca 5 ani de zile, am facut un credit de consum prin magazinul DOMO, ... (vezi toată discuția)
Problema cu firma de recuperari Nicoleta 24 Nicoleta 24 Buna ziua, numele meu este Nicoleta si am o problema cu [firma de recuperare]. In anul 2003 am avut un contract cu [EDITAT] (telefonie mobila), si am avut o ... (vezi toată discuția)
Kruk-plata neconfirmata Crisan_valentin Crisan_valentin Buna ziua, Am sa intru direct in subiect, am urmatoarea problema: In urma cu un an am facut un card de credit la Citi bank , card, la care am acumulat o ... (vezi toată discuția)