buna am si eu o intrebare si oricat am cauta raspunsul in OG. 26/2000 si alte surse nu l-am gasit. Se poate vinde o fundatie ? si ce acte juridice presupune?
va multumesc.
buna am si eu o intrebare si oricat am cauta raspunsul in OG. 26/2000 si alte surse nu l-am gasit. Se poate vinde o fundatie ? si ce acte juridice presupune?
va multumesc.
Fundatia nu se poate vinde ca o societate comerciala, insa este posibil modificarea actului constitutiv sau a statutul fundatiei.
va multumesc pentru raspunsuri,dar :hm:tot nu sunt pe deplin lamurita, adica prin scrimbarea actului constitutiv fondatorul poate renunta la fundatie in favoarea unei alte persoane? si asta se face in urma adunarii consiliului director? de ce va intreb asta? pentru ca cineva mi-a spus ca vrea sa cumpere o fundatie care a fost infiintata inainte de anul 2000, cu un patrimoniu de 100 lei, si avand in vedere ca ar fi necesar modificare actelor constitutive , cum se face renuntarea membrilor fondatori la statutul lor? si din moment ce trebuie actualizat patrimoniul fundatiei nu ar fi mai simplu infiintarea unei noi fundatii? imi pare rau ca va tot stresez dar pur si simplu imi vine sa #-o: pentru ca sincer nu inteleg cum se poate prelua o fundatie, daca cineva ar avea timpul necesar sa imi explice babeste/ pasii pentru acest lucru as fi vesnic recunoscatoare :worthy
Fondatorii nu se pot modifica ca doar de aia sunt fondatori... Persoanele X, Y si Z au fondat entitatea si nu se poate apoi modifica in sensul ca A, B si C au fondat-o :O
Raspunsul e ca nu, nu se poate nici vinde o fundatie si nici modifica vreun fondator. Fondatorii sunt vesnic in aceasta pozitie, avand in rol su totul simbolic in existenta entitatii.
OK punctul de vedere exprimat este corect si sunt de acord cu el, asa am judecat si eu, dar ......, cunosc caz in care o fundatie a fost vanduta, mai mult niste cunoscuti vor sa cumpere o fundatie, si atunci sa inteleg ca se face o tranzactie fictiva, fondatorii isi pastreaza calitatile si vor numi in aceasta calitate persoane care sa le reprezinte interesele(CUMPARATORII)? aceasta este dilema cu care ma confrunt, cum s-a realizat vanzarea faptic vanzarea fundatiei mai sus mentionata?