avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara pentru majori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara pentru majori

salut , am 21 de ani sunt la facultate la distanta anul 2, in acelasi timp si lucrez avand un salariu de 650 de ron, in conditiile ca imi voi baga demisia si am sa ma inscriu la o a doua facultate la zi cu locuri subventionate de la buget, as putea baga pentru pensia alimentara?mentionez ca parinti mei nu sunt impreuna locuim pe adrese diferite si nu au intentat divortul.Carei instanta ar trebui sa ma adresez daca s-ar putea baga pentru pensia alimentara?As mai avea ceva de adaugat:are vreo relevanta ca tatal meu e fost ofiter in armata?



Obligatia legala de intretinere subzista pana la implinirea varstei de 26 de ani ,daca majorul este in continuarea studiilor , si este in imposibilitatea de a presta o munca remunerata.
Pe cale de consecinta, daca dvs activiati intr-o societate, avand un salariu , aceasta conditie nu este indeplinita.
Pensia de intretinere a fost acordata chiar studentilor la ID sau FR ,practica judiciara nefiind unitara in acest sens.
Daca va veti inscrie la cursuri la Zi , aveti posibilitatea de a introduce o actiune in justitie , avand ca obiect calcularea pensiei de intretinere , la judecatoria in a carei raza teritoriala domicileaza paratul !
Aceasta va fi calculata in functie de veniturile continue ale tatalui , facandu-se dovada acestora prin orice mijloc de proba
Va doresc succes !!:O:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Fiul meu are 19 ani si anul acesta da bacalaureatul.Daca ia bac-ul si merge mai departe la o facultate voi continua sa-i platesc pensie de intretinere pana la ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara student sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna seara!As avea va rog urmatoarea intrebare:copilul meu are 18 ani,si din octombrie este student.Sunt divortata din 1996 iar in sentinta de divort s=a ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major  Loredana Puscasu Loredana Puscasu sunt in divort si am 2 copii din care unul e major si termina anul acesta liceul.Intrebarea mea este daca va trebui sa platesc pensie alimentara pentru ambii ... (vezi toată discuția)