avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajutor somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajutor somaj

Buna ziua

Va rog sa-mi transmiteti termenul de de depunere a cererii pentru ajutor somaj de la data desfacerii contractului de munca.

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 28 Septembrie 2012
Art.38 din Legea nr.76/2002 :
....
(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.
(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.

In speta, termenul este de 10 zile de la data incetarii raportului de munca ... daca se depaseste acest termen , indemnizatia se va plati de la data de cand s-a depus cererea .. termenul maxim de depunere este de 12 luni de la data incetarii raportului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj daniela-claudia daniela-claudia care este termenul de depunere a documentelor pentru somaj dupa emiterea deciziei de incetare a CIM? (vezi toată discuția)
Somaj lore1507 lore1507 Am inteles ca de la data semnarii incetarii contractului de munca am la dispozitie 10 zile pentru a depune dosarul pentru ajutor de somaj. Aceste zile sunt ... (vezi toată discuția)
In cat timp pot sa depun actele pentru somaj? kiki2012 kiki2012 Buna seara. Pe 2 aprilie a fost ultima zi de preaviz. Va rog sa imi spuneti in cat timp pot sa depun actele pentru somaj, pentru ca ne tot amana cu actele cei ... (vezi toată discuția)