avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Made in Romania sau Made in EU?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Made in Romania sau Made in EU?

Buna ziua,
Pe produsele fabricate in Romania putem sa punem pe eticheta Made in EU sau suntem obligati sa punem Made in Romania? multumesc
Cel mai recent răspuns: Crinisor , utilizator 13:16, 25 Octombrie 2012
Buna seara,
Un raspuns corect la aceasta intrebare poate fi dat numai dupa ce se cunosc detalii despre natura/tipul produselor pe care se doreste aplicarea etichetei, si despre "universul" in care produsele in cauza urmeaza a fi comercializate.
La modul general, etichetarea "made in" este voluntara in acest moment la nivelul EU existand demersuri incepute pentru reglementarea etichetarii anumitor tipuri de produse in domeniu alimentar si al textilelor .
Multumesc.
Este vorba despre produse decorative din sticla, ce urmeaza a fi comercializate in Romania. multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Etichete gablonturi alinasimona alinasimona Buna ziua , va rog sa ma lamuriti intr-o problema, cit de curind mi-am deschis un magazin , am fost sa iau marfa \"gablonturi \" , si pe eticheta nu scria ... (vezi toată discuția)
Rebranding alexandru_biro alexandru_biro Buna ziua, As dori sa stiu in ce masura este legal sa executi o operatiune de rebranding in masura in care produsul in cauza este modificat. Spre ... (vezi toată discuția)
Etichetarea produselor alimentare din import crisirigeo crisirigeo Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privitor la traducerea obligatorie a etichetei produsului adus din import. Concret, firma aduce ... (vezi toată discuția)