Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privitor la traducerea obligatorie a etichetei produsului adus din import.
Concret, firma aduce din import: ciocolata si halva. Intrebarea este: Ce este obligatoriu sa se puna pe eticheta in limba romana?
Stiu ca este obligatoriu de mentionat firma importatoare impreuna cu datele de contact.
Restul datelor privind nutrientii si valoarea energetica sunt inscriptionate pe produs in 3 limbi - inclusiv engleza dar nu apare in limba romana. In acest caz, conform legislatiei trebuie tradusa toata sectiunea cu ingredientele si nutrientii sau ele fiind deja nu mai este necesar?
Multumesc mult pt ajutor.
Buna ziua....daca erau produse destinate pietei din Romania va era mai usor pt ca se regasea si lb romana....in acest caz va trebui sa traduceti tot...1 din 10 romani este interesat si de aditivi si conservanti....adica E-uri....eu am cumparat detergent din Serbia facut in Romania pt ca era la jumatate de pret :-/ .....si nu scria in romaneste pe punga...doar MADE IN ROMANIA si era facut la Timisoara...cu respect
Conform legislatiei in vigoare, etichetele produselor alimentare trebuie sa contina o serie de elemente obligatorii.
Pentru informatii, va rog accesati urmatorul link: