avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creante salariale nascute in perioada insolventei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creante salariale nascute in perioada insolventei

Va rog sa ma lamuriti asupra urmatorului aspect:
- o societate intra in insolventa la ijnceputul anului 2009; in cursul anului 2010 nu plateste salariile pentru lunile august, sept si oct (restul lunilor fiind achitate corect); in luna februarie 2011 o parte a angajatilor se transfera la o alta societate; la sfarsitul anului 2011societatea intra in faliment fiind intocmit tabelul definitiv al creantelor in care sunt incluse si restantele salariale.
Nelemuririle sunt:
- este legal ca in perioada insolventei societatea sa inregistreze noi creante ?
- prin chemarea in instanta a respectivei societati s-ar putea recupera la aceasta data sumele respective (avand in vedere ca o parte din active au fost vandute)?
Cel mai recent răspuns: draser , utilizator 13:09, 1 Octombrie 2012
nu numai ca este legal , este foarte posibil ca societatea aflata in insolventa sa inregistreze noi debite , respectiv salarii, chirii etc
nu este necesar introducerea unei actiuni in timpul procedurii pentru recuperarea creantelor reprezentand salarii, ba mai mult aceasta actiune va fi suspendata sau dupa caz respinsa in ideea ca aveti posibilitatea depunerii ueni declaratii de creanta in cadrul procedurii si creantele salariatilor fiind nascute in timpul procedurii, acestea nu sunt obligatorii sa fie inscrise in tabel de creante si se platesc cu prioritate , chiar inaintea creantelor creditorilor ipotecari/chirografari inscrisi in tabel
Ultima modificare: Vineri, 28 Septembrie 2012
David & Zanescu S.C.P.A., Avocat
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii colaterale insolventa marss marss Sunt asociat unic a unei SRLaflat in insolyenta din dec. 2009.In anul 2008 am garantat cu locuinta personala un credit contractat de societate si am semnat un ... (vezi toată discuția)
Incetare actiune Crina001 Crina001 La iesirea din insolventa se poate repune pe rol o actiune care a fost incetata, in procedura de insolventa, pe art. 75 teza finala din Legea 85 ... (vezi toată discuția)
Tabelul creditorilor .notificari . Anca T. Anca T. Situatia mea este urmatoarea : Am o hotarare judecatoreasca definitiva pentru recuperarea unei sume de la o firma colaboratoare.Aceasta firma se afla in ... (vezi toată discuția)