avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua
eu lucrez la o firma de comert,in prezent sunt in concediu medical.am avut niste neintelegeri cu patronii si deja nu mai pot lucra la ei.nu vor sa mi dea actele pentru somaj.imi puteti spune daca imi pot desface contractul de munca si pe ce baza?sau ce pot face in cazul asta?nici ei nu mai vor sa lucrez in firma.
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:53, 28 Septembrie 2012
In cazul in care contractul dumneavoastra de munca inceteaza prin acordul partilor sau prin demisie, dumneavoastra nu aveti dreptul la somaj. Pentru a putea beneficia de somaj, contractul de munca trebuie incetat prin concediere pentru motive neimputabile salariatului.
Adeverinat pentru somaj sunt obligati sa o elibereze , insa va trebui ca pentru a beneficia de somaj sa indepliniti conditiile prevazute de lege , si anume:
- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii la somaj
- c.i.m. sa inceteze din motive neimputabile dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Cum procedez cu somajul abc112 abc112 Buna ziua , lucrez ca agent de paza 1 mai 2013 pana 27 august 2013 cand ne au preluat alta firma de paza cu contract de munca , si am lucrat de pe 27 august ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj cristanciu cristanciu Am lucrat 30 ani la o firma privata,de unde am plecat pe 10 mai prin acordul partilor. Pe 20 mai m-am angajat la o alta firma pana pe 30 iunie,cand mi s-a ... (vezi toată discuția)