avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proces în Germania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proces în Germania

Un proces penal in Germania care la fond sa lasat cu condamnare,la recurs sa mentinut pedeapsa ,in schimb la revizuire sa abrogat pedeapsa cu anumite constatari datorita faptului ca sa incalcat cateva reguli de procedura si a intors din nou dosarul la prima instanta ,acuma tinand cont ca sa judecat odata cauza poate omul in cauza sa fie din nou judecat pentru aceiasi cauza?!?#-o
Cel mai recent răspuns: cedo_2012 , utilizator 18:27, 9 Octombrie 2012
Stimat forumist,

În principiu, în modul în care ați descris problema, dacă acel proces s-ar fi desfășurat în România, conform legilor noastre, răspunsul ar fi DA.

Din problema expusă, eu unul am înțeles că nu s-a judecat definitiv în sensul epuizării procesului, ci s-a dispus o rejudecare. Astfel, în principiu, o astfel de cauză se va rejudeca ținând cont de constatările instanței de revizuire.

Totuși, sfaturi avizate nu vă poate da, în opinia mea, decât un avocat ce practică dreptul în Germania și este expert în procedura penală germană.

Cu stimă.

Asa se intampla si-n Olanda: Inaltul Consiliu nu dispune achitarea, ci rejudecarea cazului.
Asta inseamna ca nu poate inrautati situatia,probabil?!!?:)
Acuma depinde de ce procedura/prevedere a fost incalcata. Tribunalul care va rejudeca acel caz va trebui sa respecte cu sfintenie procedura/prevederea care care a fost incalcata. Daca procedura e in avantajul acuzatului sau al acuzarii reiese din verdict, dar in principiu pedepsele vor fi hotarate din nou, de catre noul tribunal. A priori asta poate fi fie in favoarea fie in defavoarea acuzatului, cu exceptia cazului in care au fost de exemplu declarate inadmisibile niste dovezi importante pentru acuzare, atunci e clar ca pedeapsa acordata anterior va scadea sau va fi eliminata. Daca a aparut un nou fapt, care e in favoarea apararii, asta poate insemna acelasi lucru. Dar daca a aparut un fapt in favoarea acuzarii, pedeapsa poate sa creasca.
Conteaza foarte mult de ceea ce a dispus instanta superioara.
De principiu, in caz de rejudecare pedeapsa aplicata poate sa fie aceiasi, micsorata sau majorata tot la fel cum poate fi dispusa si achitarea persoanei acuzate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire dosar penal pici80 pici80 ce este revizuirea unui dosar penal? (vezi toată discuția)
Solutia instantei de recurs ded ded Am facut recurs pentru anularea unui proces verbat de contraventie. Pe portalul instantelor apare urmatoarea sentinta: admite recurs-cu casare. Dispus ... (vezi toată discuția)
Plingerea cedo szabo doinita doina szabo doinita doina Intr-un proces fond funciar s-a pronuntat sentinta judecatoriei si decizia tribunalului . atunci nu mai este cale de atac decit recursul in anulare si ... (vezi toată discuția)