avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cai de atac
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cai de atac

buna am o intrebare am avut de datexamenul auto traseul s lp am picat am iesit prea mul intro intersectie pina sa opresc iar politistul ma picat dar in procesul verbal a scris conducere sub influenta bauturilor alcolice 21puncte lucru complet neadevarat mentionez ca nu consum alcol din principiu sau alte subst pshihotropice puteam dovedi asta la orce analiza instantaneu spunetim daca ofaceam si se dovedea ca am dreptate as fi avut sanse sa fie anulat acel proces verbal si sa dau din nou examenul ?cum trebuia sa fi procedat?mentionez ca nu am cunostine juridice va multumesc
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 10:32, 29 Septembrie 2012
păi, ați obținut abia 21 puncte doar că erați sub ”influența băuturilor alcoolice”, ori că era cumva acel milițian sub vreo influență ?! fie ea și alcoolică ? Ce am putea înțelege noi ? Dacă ați observat acel lucru, de ce NU AȚI CONTESTAT atunci fie și verbal ? De ce ați semnat ?! Pe ce bază legală și conform căror probe recoltate de la dvs. și anexate la acel P.V a constatat ”expertul” milițian? Contestați acum (dacă mai sunteți în termen, oricum acel termen era dat pt. alte situații și nicidecum pt. abuzurile milițianului) acel ABUZ al milițianului (chiar dacă nu câștigați examenul acela dar acel abuz poate însemna o pată pe onoarea și credibilitatea dvs)
politistul nu a are nici un fel de proba cu care sa dovedeasca ca ma aflam sub influenta bauturilor alcolice din pacate pe moment nu miam dat seama sa ma fi dus la medicina legala samise recolteze probe si astfel sa pot proba ca nu am baut daca fac contestatie acum ce sanse mai sint?edoar cuvintul meu politistul nu are nici un fel de proa anexata la procesul verbal
1) pt că milițianul NU a anexat niciun fel de probă la acel PV și dacă mai sunteți în termen, CONTESTAȚI urgent acel PV.Mai mult ca sigur ca veți câștiga, dacă veți întreprinde diligențele necesare și urgente.
2) dacă nu mai sunteți în termen, solicitați în scris (o Cerere în 2 ex., ambele înregistrate la serviciul Registratură al poliției, păstrați un exemplar.Puteți și prin poștă-recomandat cu Confirmare de primire, păstrați un ex.+Factura poștală+Confirmarea înapoiată de la Poliție) : o copie de pe acel PV încheiat de acel polițist (ATENȚIE ! NU spuneți absolut nimic despre pretinsul dvs. consum de alcool, altfel veți fi căzut din termen, nu veți avea câștig de cauză).La primirea răspunsului (obligatoriu în interiorul a 30 de zile de la primirea de către Poliție a Cererii dvs), verificați cu atenție conținutul.Dacă se specifică cumva că erați sub influența alcoolului . . ., CONTESTAȚI-L imediat în scris în 2 ex. unul pt. dvs. și arătați că NU există nicio probă, că dvs.NU ați consumat alcool, că nici măcar nu e în obiceiul dvs. consumul de alcool etc
3) Dacă Poliția respinge Contestația, atacați-o imediat în instanță.Vă doresc multă baftă și o zi senină!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac gigiputila gigiputila buna am o intrebare am avut de datexamenul auto traseul s lp am picat am iesit prea mul intro intersectie pina sa opresc iar politistul ma picat dar in ... (vezi toată discuția)
Buna seara SoituCostel2013 SoituCostel2013 Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de ... (vezi toată discuția)
Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)