avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Oficiul de Stat pentru Invenþii ºi Mãrci - ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Oficiul de Stat pentru Invenþii ºi Mãrci - notificare declaraþie drept neexclusiv

Buna seara!
Am intocmit toata documentatia pentru OSIM pt inregistrarea unei marci, iar zilele trecute am primit o notificare prin care imi cere sa fac o declaratie prin care nu invoc un drept exclusiv asupara numelui X!
Ma poate ajuta cineva cu un model si ce mai am de facut!
Multumesc

Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 11:04, 1 Octombrie 2012

OSIM inregistreaza contra cost, drepturi exclusive asupra unui model, solutie tehnica, denumire, etc. pentru a bloca pe o perioada determinata si intro arie geografica bine delimitata, eficient si in faza incipienta practici de tip copy/paste aducatoare de venituri ilegale (nu ca la plagiat care e aducator de demnitati ilegale).

Daca citati pe forum notificarea OSIM poate ca se poate deslusi ce vrea OSIM prin notificare.
catre user cosmin 8917:

dvs ati primit de la OSIM notificarea in baza art 23 alin 1 din L 94/1998 adica: (1) "Când un element neesenţial al mărcii este lipsit de caracter distinctiv şi dacă acest element este de natură să creeze îndoieli asupra întinderii protecţiei mărcii, OSIM cere solicitantului să declare, în termen de două luni de la data notificării, că nu invocă un drept exclusiv asupra acestui element. Declaraţia se publică odată cu marca înregistrată".
Conform aceluiasi art alin 2." in lipsa declaraţiei prevăzute la alin. (1) cererea de înregistrare a mărcii se respinge"

in opinia OSIM numele X nu are caracter distinctiv, astfel incat solutia dvs este fie sa acceptati solicitarea OSIM in sensul de a depune acea declaratie ca nu revendicati dr exclusiv asupra elementului (este o declaratie scrisa in care dvs treceti textual ca nu revendicati un dr exclusiv asupra lui x, printata si semnata in 2 exemplare, un exemplar catre OSIM iar unul ptr dvs cu data de intrare OSIM) , fie in cazul in care considerati ca acest element are caracter distinctiv ptr produsele si serviciile desemmnate de marca, sa depuneti argumente.

Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
edipav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare marca individuala julien_slbz julien_slbz Am depus la OSIM o cerere pentru inregistrare marca , constand din denumirea unei societati (X). OSIM a constatat ca marca include si un element care este ... (vezi toată discuția)
Contestatie refuz provizoriu marca LIDEEA office LIDEEA office Am primit un aviz de refuz provizoriu pt inregistrarea unei marci ( compusa dintr un element grafic color si un element verbal, care contine terminatia.eu) pe ... (vezi toată discuția)
Despre înregistrare mãrci Militant Militant Ieri am trimis actele pentru înregistrarea unei mărci însoțită de o reprezentare grafică. reprezentarea grafică are dimensiunea de 4,2x4,2 cm. ... (vezi toată discuția)