avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... 320 indice 1 C.pr.pen. Admisibilitatea aplicarii ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

320 indice 1 C.pr.pen. Admisibilitatea aplicarii dispozitiilor art 18 indice 1 C.pen in cazul procedurii de urgenta reglementata de art 320 indice 1

Este posibilita aplicarea dispozitiilor art 18 indice 1 C.pe cu consecinta aplicarii dispozitiilor art 90/91 C.pen in conditiile in care inculpatul dupa constatarea regularitatii actului de sesizare invedereaza instantei ca doreste sa- i fie aplicata si sa beneficieze de dispozitiile art 320 indice 1 C.pr.pen?

Eu stiu ca exista o circulara interna emisa de ICCJ prin care se statueaza cu valoare de indrumare pentru instantele inferioare ca procedura de urgenta reglementata de art 320 indice 1 C.pr.pen priveste exclusiv recunoasterea vinovatiei si acceptarea judecarii cauzei pe baza probelor administrate la urmarirea penala si nu impiedica constatarea unui pericol social concret al faptei scazut si insuficient pentru ca fapta sa fie infractiune

Din pacate nu am reusit sa fac rost de ea.

Cu deosebita consideratie,
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:46, 29 Septembrie 2012
Se poate aplica art 18 indice 1 C. pen. indiferent de ceea ce ar considera ICCJ.

Recunoasterea faptei in conditiile prevazute de art. 320 ind. 1 CPP nu impiedica analizarea art 18 indice 1 C.pen. de catre instanta de judecata.

Nu am avut nicio astfel de situatie pentru ca in general lamuresc situatia din faza de urmarire penala si nu mai astept judecata in astfel de cazuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare art 320 ind 1 cod proc penala ralucagogiltan ralucagogiltan ce concluzii poate sa puna partea vatamata constituita parte civila in situatia in care inculpatul, desi in cursul urmaririi penale nu a recunoscut faptele, ... (vezi toată discuția)
Recurs loredana24 loredana24 buna seara. va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie. daca inculpatul nu a contestat incadrarea juridica la fond, o mai poate face in recurs? daca ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau examen pt permis de conducere pampam00 pampam00 Buna, am si eu o intrebarre. primind hotararea definitiva de mai jos in data de 15ianuarie 2013, cand voi avea dreptul de a da examen pt permis de ... (vezi toată discuția)