avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un sfarsit prematur ,in loc de un inceput in forta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un sfarsit prematur ,in loc de un inceput in forta

Buna,am sa fac un rezumat pentru a nu obosi pe nimeni,as dori,normal,un sfat: am 2 baieti,unul inca la liceu,al doilea a terminat acum 2 ani,dar din pacate nu si-a luat BAC-ul,nu s-a inregistrat la fortele de munca,anul trecut am crezut ca a fost un accident cu Bac-ul,anul acesta nu mai stiu ce sa cred,problema e ca nimeni nu il angajaza,decat sezonier,la impartit fluturasi,asta e pe scurt(argumente pro sau contra ar mai fi dar nu de asta ducem lipsa),care ar fi solutia optima,cine sau ce ar putea pune in miscare tineretul?ma gandesc ca mai am unul care va termina.....
Cel mai recent răspuns: mariana_en , utilizator 15:27, 29 Septembrie 2012
nu stiu daca va ajuta, dar o sa va spun povestea unui prieten, spusa chiar de el: avea 17-18 ani, nu-l interesa cartea, nu a luat bac-ul, evident.. Tatal lui a pus piciorul in prag si i-a zis ca nu-si mai permite sa-l intretina, sa treaca la munca..Tatal era maistru pe un santier, a reusit sa-l angajeze, ca necalificat, evident, si l-a rugat pe inginer sa-l calareasca fara mila...tot ce era corvoada, ce era mai greu, pica la el.. A vrut sa renunte de nenumarate ori, dar acasa, in afara de un pat si mancare, nu primea nimic.
Dupa cateva luni de chin, tatal lui i-a spus: vrei sa faci asta toata viata, sau esti in stare de ceva mai bun? vrei sa fii ala care da ordine, sau ala care isi rupe spinarea? A functionat.
Nu are un salariu stralucit, pentru ca, din pacate, asta e realitatea pe care o traim, dar macar isi poate plati facturile si intretine familia.
Exista cursuri de calificare organizate de agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. Din cate stiu eu, daca se inscrie la somaj, are acces gratuit la aceste cursuri. In Romania de azi, o meserie valoreaza mai mult decat o diploma de facultate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara la terminarea liceului ContSters111374 ContSters111374 Buna ziua. As dori sa ma indrume cineva intr-o problema .Sotul meu are o fiica din casnici aanterioara. Este deja majora, a implinit 18 anul trecut in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil major nicoleta12. nicoleta12. Buna ziua! Copil peste 18 ani cu liceul terminat, dar bacalaureatul neluat. Liceul pe care l-a absolvit infiinteaza cursuri postliceale, pe care copilul le ... (vezi toată discuția)