nu stiu daca va ajuta, dar o sa va spun povestea unui prieten, spusa chiar de el: avea 17-18 ani, nu-l interesa cartea, nu a luat bac-ul, evident.. Tatal lui a pus piciorul in prag si i-a zis ca nu-si mai permite sa-l intretina, sa treaca la munca..Tatal era maistru pe un santier, a reusit sa-l angajeze, ca necalificat, evident, si l-a rugat pe inginer sa-l calareasca fara mila...tot ce era corvoada, ce era mai greu, pica la el.. A vrut sa renunte de nenumarate ori, dar acasa, in afara de un pat si mancare, nu primea nimic.
Dupa cateva luni de chin, tatal lui i-a spus: vrei sa faci asta toata viata, sau esti in stare de ceva mai bun? vrei sa fii ala care da ordine, sau ala care isi rupe spinarea? A functionat.
Nu are un salariu stralucit, pentru ca, din pacate, asta e realitatea pe care o traim, dar macar isi poate plati facturile si intretine familia.
Exista cursuri de calificare organizate de agentiile judetene de ocupare a fortei de munca. Din cate stiu eu, daca se inscrie la somaj, are acces gratuit la aceste cursuri. In Romania de azi, o meserie valoreaza mai mult decat o diploma de facultate.