avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sistare pensie alimentara la terminarea liceului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sistare pensie alimentara la terminarea liceului

Buna ziua.
As dori sa ma indrume cineva intr-o problema .Sotul meu are o fiica din casnici aanterioara. Este deja majora, a implinit 18 anul trecut in septembrie. Anul acesta , mai exact i n iunie termina clasa 12. A sdori sa stiu dca se poate cere intreruperea platii pensiei alimentare pe perioada iulie -septembrie, deoarece in aceasta perioada ea nu urmeaza nici un fel de scoala. Oricum sunt putine sanse sa iti i-a bacul. Multumesc
Nu sunt sanse pensie de intretionere se plateste pana la 26 ani ea se poate inscrie la o scoala postliceala caz in care sotul va trebui sa ii achite aceasta pensie de intretinere
Ultima modificare: Miercuri, 15 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Nu sunteti putin cam dura?? nu ar fi bine sa il lasati pa tatal copilului sa ia o decizie in cunostinta de cauza? daca fiica lui va urma cursurile unie postliceale, facultati. etc. sotul va plati pensie inca cativa ani, indiferent daca va place sau nu, ramine copilul lui si e bine sa nu interveniti excesiv. Legea o protejeaza oricum pe fiica sotului dvs.si mult mai bine ar fi sa aceptati o relatie civilizata si sa deveniti doua prietene, in timp, sa va acceptati una pe cealalta. In acest fel, tatal si sotul va fi mult mai fericit...:)
nu sunt dura deloc. pentru ca stiu ce probleme mi-a facut , si nu vreau sa intru in detalii.
Daca este nevoie, si isi v-a urma studiile, Doamne ajuta sunt de acord sa ii plateasca in continuare,,dar daca nu sincer nu am de gand sa o intretin, pentru ca poate foarte bine sa mearga la munca.
Nu vreau ca cineva sa ma inteleaga gresit, eu nu interzic faptul de a plati pensia alimentara, deoarece nu este corect si nici nu pot. Niciodata nu am avut nimic de comentat in privinta aceasta, deoarece atunci cand mi-am ales un sot divortat am stiut si consecintele ce vor urma. Ma gandesc as putea sa fiu si eu in situatia asta, insa cu atatea probleme cate am avut cu fiica sotului meu, fara nici un rost, doar pentru simplu fapt ca ea este infiata si ca eu am un copil cu tatal lui, sincer au cam umplut paharul. Cred ca daca cineva ar fi in situatia mea m-ar intelege, si mi-ar da dreptate. Nu stiu cine ar putea sa se inteleaga cu o persoana care mereu incearca sa bage bete in roate. Eu chiar i-am spus sotulu sa de-a Dumnezeu sa isi continue studiile, dar in cazul care nu o v-a face ,cred ca avem tot dreptul sa cerem sistarea pensiei alimentare.
Astept si alte pareri , sfaturi , pro sau contra. Multumesc



Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2013
gi-jane2, moderator
Dumneavoastra ati beneficiat sau ati mai avut nevoie de sprijinul parintilor dumneavoastra dupa terminarea liceului?
Ati fost incurajata sa va continuati studiile de catre parintii dumneavoastra?
Ati beneficiat de ajutor financiar chiar si dupa finalizarea studiilor?
Are 18 ani, dar pana la urma e tot un copil. Copilul parintilor ei, care au datoria de a o sfatui si sprijini toata viata lor. Legea e de partea ei si daca isi continua studiile va beneficia de pensie de intretinere pana la finalizarea studiilor dar nu mai tarziu de 26 de ani. Mie personal mi s-ar parea putin ciudat sa nu mai fie ajutata financiar de tatal ei dupa 18 ani, mai mult decat atat, tatal sa solicite sa nu mai aiba aceasta obligatie. De fapt dumneavoastra solicitati.
Eu ii urez fetei "Bafta la Bac!!"
multumesc pentru raspuns. sincer parintii mei m-au sprijinit cu 200 de lei ca sa merg la facultate, si pentru a ma intretine a trebuit sa ma angajez si sa lucrez in paralelel (fiind la o facultate de zi cu cursuri si laboratoare zilnic) Dupa ce am temrinat facultatea parintii mei numai mi-au oferit sprijin financiar.M-am descurcat singura, intr-un oras la 300 de km de casa. Nu vreau sa ma intelegeti gresit. Dar nu mi se pare corect ca sa imi rup eu bani din bugetul familiei pentru a o intretine ,in cazul in care ea nu urmeaza o forma de invatamant la zi. Un copil cu bun simt , dornic sa invete, merita tot, insa un copil la care nu ii sta capul decat cum sa plece de acasa, cum sa fumeze, si cum sa cunoasca noi baieti,,,ma scuzati dar un astfel de copil major trebuie sa sa gandeasca cum sa se si intretina. Inca o data mentionez, faptul ca sotul meu este de acord cu mine. Sunt multe neplaceri pe care mi le-a oferit fara nici un rost. Sunt multe lucruri personale pe care doar eu si sotul meu le stim,, si nu cred ca merita sa le povestesc. Pur si simplune intereseaza pana cand este obligatoriu plata pensiei alimentare (am inteles ca pana la 26 de ani) si ince conditii.Multumesc

Alte discuții în legătură

Pensie de întreținere pentru student major. subzistă obligația de plată după căsătoria lui? Sile Chiriac Sile Chiriac Am un băiat de 24 de ani căruia îi plătesc pensie alimentara.Este student,dar de doi ani s-a căsătorit și are un copil.Legea mă mai obligă să-i ... (vezi toată discuția)
Continuitate pensie intretinere mihai_s mihai_s Printr-o hotarare judecatoreasca s-a stabilit plata unei pensii de intretinere pana la implinirea varstei de 18 ani sau pana la finalizarea studiilor dar nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara si dupa majoratul copilului cat timp acesta este inca la scoala YES YES Fica mea mai mare a implinit in iunie 18 ani si mai are de studiat inca 3 ani la liceu si probabil daca va dori,mai departe la colegiu sau universitate 3 sau 4 ... (vezi toată discuția)