avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de întreținere pentru student major. ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de întreținere pentru student major. Subzistă obligația de plată după căsătoria lui?

Am un băiat de 24 de ani căruia îi plătesc pensie alimentara.Este student,dar de doi ani s-a căsătorit și are un copil.Legea mă mai obligă să-i plătesc pensie?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Lucreaza, e angajat ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intretinerea se datoreaza intai de sotie, apoi de părinti. Puteti fi obligat sa ii achitati intretinere in masura in care nu ii este suficienta cea de la sotie. La fel catre nepot.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca nevasta care n-a nascut de mult, se poate intretine si pe ea si pe copil si pe student din venitul ei, de aia am intrebat daca munceste tanarul sa isi intretina familia si pe el.
Altfel, daca nu munceste si poate nevasta primeste indemnizatie, se poate ca dvs sa fiti obligat in continuare sa va intretineti copilul.

Nu stim, asta e ordinea legala.
Moral vorbind, studentul ar trebui sa incerce sa isi intretina copilul pe care il are. Si legal, studentul datoreaza intretinere copillului sau inainte de a-i datora bunicul.
Poate ceva discutii intre ei ar fi de ajutor.
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna avocat, eu sper ca dvs vorbiti DOAR legal. Deplasat mi se pare argumentul de "moral" ca un parinte care are un fiu student si un nepot sa ceara sfaturi juridice pentru a-si diminua contribuita la viata acestora. Sa speram, ca in conformitatea cu "morala" si studentul, intr-o buna zi, isi va ajuta tatal, ajuns batran, in aceiasi maniera.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Studenti Floare221 Floare221 As dori, daca se poate, sa aflu un raspuns specializat in legatura cu o problema de familie: Daca o familie (destul de instarita) are un singur copil, de 22 ... (vezi toată discuția)
Protectia copilului nanne nanne buna ziua ...as dori sa stiu daca la virsta de 18 ani o fata isi poate asuma singura responsabilitatea de as creste propriul copil fara a o implica legal pe ... (vezi toată discuția)
Acord pentru gradinita 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. ... (vezi toată discuția)