avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pentru gradinita
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pentru gradinita

Buna ziua,
Am un copil de 3 ani si jumatate. Biologicul nu l-a mai vazut din august 2016, nu a platit pensia niciodata, nu s-a interesat niciodata de copil. Nu am nr lui de telefon si nici nu stiu unde locuieste. Vreau sa inscriu copilul la o gradinita particulara la o strada distanta de casa. Trebuie sa-l instiintez sau sa-i cer acordul inainte de inscriere? Legal as vrea sa stiu daca sunt obligata din moment ce avem custodie comuna. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:26, 15 Aprilie 2017
Buna ziua,

Daca amandoi aveti autoritate parinteasca comuna, ar fi bine sa il anunati cumva ca veti inscrie copilul la gradinita (pe e-mail, sms sau scrisoare cu confirmare de primire, cumva ca sa aveti dovada).

Daca gradinita nu va cere acordul ambilor parinti, atunci obligatia dvs. de a-l anunta pe tata este una de ordin moral mai mult.
Va multumesc frumos! La gradinita nu au spus nimic despre acordul nimanui. Ma gandesc la un eventual proces sa nu spuna bazaconii.
Daca nu il intereseaza sa vada copilul, sa il intretina etc, credeti ca il intereseaza sa stie unde il dati dvs la gradinita si din ce o sa platiti ?
Stiu ca nu-l intereseaza dar intentionez sa deschid proces pentru autoritatea parinteasca unica si ma gandesc sa nu spuna ca nu-l informez in legatura cu copilul. Eu am intentionat sa-i spun la inceputul anului, dar nu a venit la intalnire. Nu mi se pare normal sa discut despre copil pe mail la care mereu raspunde sora lui avocat.
25Maria23 a scris:

Stiu ca nu-l intereseaza dar intentionez sa deschid proces pentru autoritatea parinteasca unica si ma gandesc sa nu spuna ca nu-l informez in legatura cu copilul. Eu am intentionat sa-i spun la inceputul anului, dar nu a venit la intalnire. Nu mi se pare normal sa discut despre copil pe mail la care mereu raspunde sora lui avocat.

A discuta pe email aceste probleme este chiar indicat, in lipsa unor discutii amiabile, directe. Informati-l, pe email, ca ati inscris copilul la gradinita respectiva, dand toate datele. Problemele pot aparea daca tatal va contacta gradinita, opunandu-se inscrierii. In acest caz puteti cere o suplinire de acord prin instanta.

Alte discuții în legătură

Stabilire contributie intretinere minor, ambii parinti ContSters257745 ContSters257745 Pun in discutia forumistilor urmatoarea cauza: Obligatia de intretinere trebuie cuantumizata la fel ptr ambii parinti, INDIFERENT DE CEL CARE PRIMESTE ... (vezi toată discuția)
Cum e legal - procedura respectare program de relatii personale Martonze Martonze Bună ziua, Vă rog să-mi spuneţi, cum este legal să procedez, ca să nu fiu acuzată de nerespectarea programului de relaţii stabilită prin sentinţă ... (vezi toată discuția)
Obligativitate program vizita pentru tata elisza elisza Buna ziua , situatia este urmatoarea : in hotararea judecatoreasca s-a stabilit custodia comuna si programul de vizita al tatalui doua weekend-uri pe luna . ... (vezi toată discuția)