buna ziua ...as dori sa stiu daca la virsta de 18 ani o fata isi poate asuma singura responsabilitatea de as creste propriul copil fara a o implica legal pe mama sa....
buna ziua ... ma refeream din punct de vedere al legii ...adica mama unei fete care este majora ce obligatii mai are dupa virsta de 18 ..in afara de cele morale
Pai are.. daca fiica e eleva/ studenta si nu se intretine prin munca, ii datoreaza pensie. Daca fata e singura , nu poate muncii si nu are venituri pt bebe, e bolnava etc, isi poate actiona mama in judecata pt a completa pensia pt cel mic.
Daca nu spuneti care e situatia, n-are sens sa vorbim pe langa subiect.
...deci eu sunt mama fetei care acum este minora mai are 3 luni pina face 18 ani...ea traieste in concubinaj ........ tatal copilului este major si a recunoscut copilul lucreaza ....... eu deocamdata ii intretin locuind cu mine....... ..dupa implinirea virstei de 18 ani vreau sa isi vada de familie deoarece eu mai am in intretinere o fetita o bunica si sunt vaduva.... aceste sunt motivile pentru care vreau sa stiu ce responsabilitatii mai am dupa ce implineste virsta de18 ani
numai este eleva ca numai vrea sa mearga la scoala ...nu ii place deloc si de nici un fel nu am putut sa o conving sa mearga....
Legal, ca orice adult, poate decide pentru ea si copilul ei.
Dar... orice adult poate pierde partial ori total exercitarea autoritatii parintesti daca nu are niste conditii minime... asta incearca sa va spuna colega.