avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... plata C.A.S.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

plata C.A.S.

buna zua, pentru a putea pescui a trebuit sa infiintez o asociatie familiala.la intocmirea actelor nu mi s-a spus ca trebuie sa platesc C.A.S. avand in vedere ca sunt pensionar pentru limita de varsta(42 ani vechime).acum am primit instiintare de plata pe 5ani retroactiv.va rog sa-mi spuneti daca este legal sa platesc C.A.S.- eul
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 00:53, 30 Septembrie 2012
Este de vorba de contributia de asigurari sociale (C.A.S.) sau de contributia de asigurari sociale de sanatate (C.A.S.S.)?

Daca este vorba de ultima, atunci aveti obligatia platii.

:offtopic:

Cand va infiintati o astfel de organizatie nu trebuie sa va asteptati sa va spuna cineva ce trebuie sa faceti. Dvs. trebuie sa va documentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii platite de titularul unei p.f.a. mihaidumitrescu mihaidumitrescu Daca realizez venituri din profesii liberale, dar sunt si angajat cu contract de munca pe o perioada nedetreminata la un SRL, unde am asigurare si firma ... (vezi toată discuția)
Contributii la asigurarile sociale zugravu catalin zugravu catalin sant angajat cu carte de munca .In timpul liber mai fac asigurari pentru X societate. Mai platesc asigurari pentru veniturile realizate in timpul liber daca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ... Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Buna ziua, un pensionar ,aflat in pensie la limita de varsta ( nu anticipat, nu cu penaluzari) se angajeaza cu norma intreaga, salariul minim pe ... (vezi toată discuția)