avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Tanar interprinzator (28 ani) in mediu ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Tanar interprinzator (28 ani) in mediu industrial-urban - informatii accesari fonduri europene

Buna Ziua.
Cat timp am facut studiat in perioada facultatii (Politehnica) si masteratului am lucrat in domeniul feroviar.Anul acesta doresc sa incep demararea propriei afaceri in domeniul feroviar.Afacerea doresc sa o deschid in Bucuresti.As dori sa incep cu un atelier de prelucrari mecanice ca in timp afacerea sa se dezvolte, cu capabilitate de proiectare si executie fie cu comenzi din afara sau dezvoltare de produs proprie.
Problema care ma tine pe loc este lipsa fondurilor.Doresc achizitionarea unei hale industriale cu suprafata de max 500 m2 iar apoi achizitia de utilaje (freza,strung etc) pentru dotarea acestui atelier.Flexibilitatea in cazul dat este limitata deoarece intre 70-80% din buget se duce pentru achizitia halei.Restul ramane pentru achizitia de masini unelte - un buget mic pentru pentru reusi demararea unor executii.Singura solutie care o vad este ca bugetul pentru hala sa-l aloc ca cota unui proiect de accesare de fonduri rambursabile-nerambursabile.
Doresc sa aflu si eu ce sanse am in cazul dat? Ce fonduri sa incerc sa accesez: rambursabile sau nerambursabile? In cazul unui succes voi primi acei bani imediat? In ce programe ma incadrez pentru mediul urban - de ce majoritatea programelor sunt destinate mediului rural?
Va multumesc.
igor
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 07:38, 1 Octombrie 2012
Programe au fost proiectate de statul roman, dar pentru infiintarea noilor interprinderi exista si riscul, ceea ce nu este de loc interzis. Pe de alta parte principii de egalare zonele mai sarace cu cele mai bogate intr-o piata unica e important la nivel european. Nu e de loc adevarat ce nu sunt destinate fonduri pentru ceea ce vreti sa faci, mai ales ce este un sector strategic.Se incurajaza noile firme prin programa operativ "cresterea competitivitate economica", poscce, si sunt alocati bani bun pentru sectoarele industriale strategic, si cel feroviar este foarte important in situatia in care se prevede o imbunatatire a retelelor feroviare in urmatoarele ani. Poti sa te uiti la ministerul industriei,ce are rolul de autoritate de management la programa poscce, si poti sa vezi cate programe poate sa se incadraze in ideea dv de afaceri, aici: [ link extern ] /
Ca firma nou infiintata este necesar sa incepeti cu pasi marunti, daca nu aveti un capital financiar.Fondurile europenee se acorda preponderent firmelor care au profit in ultimii 2 ani, deci firmelor cu activitate de min 2 ani.Exista si finantare pentru start-up dar este limitatat in domeniul cercetarii.
Programele nationale pot fi accesibile prin infiintarea SRL-D.
Gasiti detalii aici:
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile/rambursabile X200 X200 Posed o societate care a incheiat anul 2010 cu un profit mare si ca urmare indeplinete conditiile fiscale de a primi fonduri europene ... (vezi toată discuția)
Accesare fonduri nerambursabile pentru productie si necesitate consultanta rominaduca rominaduca Buna, Ma intereseaza daca o intreprindere mica ce are ca obiect principal de activitate, comertul cu ridicata al materialelor de constructii, cod ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile pentru fabricarea mobilei? claudiu013196 claudiu013196 Salutare, am si eu o intrebare in legatura cu fondurile astea nerambursabile As vrea sa imi fac o firma pentru fabricarea mobilei din lemn masiv . Am ... (vezi toată discuția)