avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene nerambursabile pentru fabricarea ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene nerambursabile pentru fabricarea mobilei?

Salutare, am si eu o intrebare in legatura cu fondurile astea nerambursabile
As vrea sa imi fac o firma pentru fabricarea mobilei din lemn masiv .
Am majoritatea uneltelor si utilajelor necesare ,dar sunt cam "batrane".
Am o hala de aprox. 80 mp ,dar nu o sa am loc ,si vreau sa fac langa ea o alta hala.

Pentru achizitia utilajelor mai moderne as avea nevoie de 20000 de euro ,pentru duba (3,5 t),7500 euro,iar pentru hala aprox. 5000 de euro.


Vreau sa primesc fonduri europene nerambursabile, credeti ca pot primi 30000 de euro ?
Credeti ca se merita aceasta afacere?

Mentionez ca nu am firma (si nici nu am avut),si am cunostinte in domeniu atat eu cat si tata.
Cel mai recent răspuns: claudiu013196 , utilizator 18:20, 23 Februarie 2014
Pentru a putea da un raspuns competent, este nevoie de mai multe detalii, asa, in general, sunt sprijinite in diverse moduri IMM-urile care au activitate in ultimii doi ani si nu sunt pe pierdere si nu au datorii la stat. Persoanele fizice sunt sprijinite doar in mediul rural, sub angajament ca vor infiinta SRL sau PFA, dar si aici sunt ceva cerinte. Mai exista programe guvernamentale pentru tineri, sau pentru START-upuri. Sfatul meu este sa consultati un expert accesare fonduri europene, sau o firma de consultanta.
Eu vreau sa infiintez o mica fabrica de mobila din lemn masiv ,in Bucuresti.(mai am un teren si in Otopeni ,dar ma costa mai mult sa incep de la zero acolo)
Din ce am citit pe internet as putea primi fonduri nerambursabile.
Mentionez ca dispun de 10000 de euro .


De la stat ar trebui sa primesc 10000 de euro dar nu imi ajung.
Nu s-au mai acordat fonduri pentru fabricarea mobilei din lemn masiv pana acum?
Buna Ziua.
Din pacate pentru zona bucuresti exista doar varianta sa detineti un srl pe care sa il puteti dezvolta. Ulterior dupa ce detineti acest SRL exista mai multe fonduri europene pentru dezvoltare.
Daca doriti sa creati in zona rurala va putem prezenta mai multe detalii.
O zi buna.
odasglobalconsulting a scris:

Buna Ziua.
Din pacate pentru zona bucuresti exista doar varianta sa detineti un srl pe care sa il puteti dezvolta. Ulterior dupa ce detineti acest SRL exista mai multe fonduri europene pentru dezvoltare.
Daca doriti sa creati in zona rurala va putem prezenta mai multe detalii.
O zi buna.



daca achizitionez un teren in zona rurala si infiintez srl-ul acolo (eu am domiciliul in bucuresti)
cam ce sanse as avea?

am vazut ca cei cu productie ar avea mai mari sanse la accesarea fondurilor

PS pot achizitiona autoutilitara SH cu bani europeni?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2014
claudiu013196, utilizator
Dupa valorile pe care le propuneti, duba de 7500 euro pare second-jand, iar hala de 5000 euro pare ceva in regie proprie. Nu se finanteaza nici achizitii second-hand, nici nu se platesc lucrari realizate in regie proprie.

Referitor la alte conditii precum vechime firma 2 ani, 10000 euro, sanse mai mari pentru productie, amestecati conditii de la diferite programe care au functionat in trecut.

Este important de precizat ca in prezent suntem in perioada de tranzitie intre exercitiile financiare ale Uniunii Europene si deocamdata nu se cunosc conditiile in care se vor acorda fonduri europene. Pentru fonduri nationale (acordate exclusiv de statul Roman) se cunosc conditiile, probabil nu e ce va trebuie.

In fine, nu e nimic special cu domeniul "mobila din lemn masiv". Un domeniu economic incadrat drept productie, finantat la fel ca orice alt proiect din domeniul productiv.

Aveti o hala de 80 mp, aveti scule, aveti si niste bani. Nu inteleg ce va opreste sa incepeti activitatea la scara mai mica. In opinia mea, nu va trebuie nicio finantare, ci numai o comanda de mobila.

Alte discuții în legătură

Fonduri europene nerambursabile remus250 remus250 buna seara. am 43 de ani si doresc sa primesc ajutor pentru a deschide o fabrica de mobila din lemn masiv intr.o comuna din teleorman. am doar cunostinte in ... (vezi toată discuția)
Finantari pentru afacere mobilier mateigalis mateigalis As vrea sa aflu daca exista fonduri europene nerambursabile pentru dezvoltarea unei afaceri cu mobilier din lemn masiv, pentru o firma nou ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene nerambursabile Edmontonian Edmontonian Buna ziua, am o firma care se ocupa de mentenanta si reparatii prin sudura. As dori sa stiu daca pot accesa fonduri europene nerambursabile pentru o noua ... (vezi toată discuția)