avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare mostenire

In urma decesului parintilor, a ramas un apartament. Dreptul la mostenire il avem eu si sora mea. Intai a decedat mama, si la doi-trei ani dupa ea, tata. Dupa decesul mamei, noi nu am facut succesiunea.
Intrebarea mea este: daca vrem sa vindem apartamentul, ce pasi sunt de urmat? Mai trebuiesc facute succesiunile dupa fiecare parinte decedat, sau putem sa mergem amandoua surorile la notar si sa semnam contractul de vanzare-cumparare si apoi sa ne impartim intre noi banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 21:00, 29 Septembrie 2012
Nu puteti vinde fara sa dezbateti succesiunea dupa ambii parinti, dreptul de proprietate va revine in baza certificatului de mostenitor. Mergeti la un notar public din localitatea unde au avut ultimul domiciliu parintii dvs.
Trebuie sa dezbateti succesiv succesiunile dupa mama si dupa Tata, urmandu se a se elibera un singur certificat de mostenitor in care dvs si sora dvs veti avea 1/2 fiecare din masa succesorala. Apoi in baza acelui certificat de mostenitor faceti cadastru si intabulare daca nuaveti facut la imobil , schimbati rolul fiscal pe numele amandorura si apoi puteti vinde apartamentul, impartind pretul. Daca imobilul este deja intabulat se va face intabularea pe numele mostenitorilor imediat dupa eliberarea certificatului de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri socela socela parintii mei sunt decedati tata in anul 2000 si mama in anul 2012 in urma cu 5 ani eu am locuit impreuna cu ea dar dupa citva dicutii aprinse am fost nevoita ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil fara dezbaterea de mostenire. mtudor94 mtudor94 Buna ziua tuturor!Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!Eu si surorile mele vrem sa vindem un apartament care a fost in proprietatea parintilor nostrii.Tatal a ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)