avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am pierdut de doua ori, vreau sa fac o noua cerere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am pierdut de doua ori, vreau sa fac o noua cerere

Buna seara. Am achizitionat in octombrie 2008 un autoturism din Germania pt care am achitat taxa de inmatric 2000 euro, in baza OUG 50/2008. Am contestat plata in instanta si bineinteles am pierdut. nu am facut apel.
Anul acesta iar am contestat si iar in pierdut, ca doar s-au mai pronuntat odata si au respins cererea.
Ce ma sfatuiti sa fac? sa contest iar?Pe ce temei as putea sa intemez cererea ca sa am castig de cauza? Tb sa mentionez ca intre timp am vandut si masina.
Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
danuza_dodo, utilizator
ati contestat aceeasi taxa? adica ati introdus doua dosare avand ca obiect rest aceleiasi sume? in cazul asta, bineinteles, actiunea v-a fost respinsa pe exceptie de ,,autoritate de lucru judecat,,...adica nu puteti introduce la infinit o actiune avand ca obiect rest taxa, daca actiunea a fost respinsa la fond si nu ati epuizat toate caile de atac, in acest caz, recurs...imi pare rau, dar nu mai exista posibilitatea recuperarii.
a trecut si termenul de recurs din pacate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
danuza_dodo, utilizator
da... termenUL ESTE de 15 zile de la comunicarea sentintei civile...dar v-as intreba ceva...DE CE NU ATI FORMULAT RECURS?????
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Septembrie 2012
bogdan31, utilizator
Da stiu, ca am cunostinte juridice. Dar .... cand vine o problema nu vine numai una si te ia valul si nu iti mai trebuie nimic. Iar acum cand m-am trezit nu mai pot face nimic.
Adevarul este ca nici nu m-am ocupat personal, s-a ocupat avocatul care a fost "silitor".
Ma gandesc poate pot depune iar cerere la tribunal dar cu un alt capat de cerere, dar nu prea cred ca am ce formula....
nu cred ca mai ai sanse..dupa cum am scris mai sus, in caz ca vei introduce din nou, vei primi aceeasi sentinta...de admitere a exceptiei de putere de lucru judecat si, automat, respingerea actiunii...doar sa mai incerci inca o data, ti-o resping si dupa sa formulezi recurs...dar si in acest caz, daca iti va admite recursul, ea se va intoarce la prima instanta, adica la tribunal, deoarece nu se intra pe fond, ci doar pe exceptie...in fine...e greu...poate ai noroc si nu invoca finantele exceptia...nu pot sa ma pronunt, dar sincer, nu prea vad solutii de admitere...imi pare sincer rau, deoarece acum se admit fara probleme toate actiunile...ufff...imi pare rau!!

Alte discuții în legătură

Instanta de judecata nu a cercetat fondul cauzei icabulancea icabulancea Am deschis un proces intrucit persoana autorizata care a intocmit documentatia cadastrala a modificat limita de proprietate (am formulat Plingere impotriva ... (vezi toată discuția)
Respingerea excepþiei tardivitãþii Andreas21 Andreas21 Buna seara, Am citit pe portalul Curtii de apel urmatoarea solutie pe scurt: \'\' Admite recursul. Modifică în parte sentinţa, în sensul că respinge ... (vezi toată discuția)
Solutie dispusa in cauza avand ca obiect taxa de poluare jonny81 jonny81 am contestat taxa de poluare si am primit raspunsul ra Pagina 1 TERMENE DE JUDECATÃ: Data Detalii 10/04/2012 Amână cauza Solutie: pentru ... (vezi toată discuția)