avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bataie. De pe penal pe civil.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bataie. De pe penal pe civil.

Anul trecut l-am pocnit pe un baiat intr-un club pt. ca acesta ma exaperase (ma tot ameninta sa-i cumpar o bere). Baiatul a cazut si si-a spart capul. A primit 12 zile IML.

Procurorul mi-a dat 1000 lei amenda administrativa, si m-a scos de sub urmarire penala (dupa 12 luni !!!!!!)

Intr-un fel m-am bucurat, dar mi-a zis cineva... sa nu ma bucur pentru ca daca voi ajunge cu el pe civil, va trebui sa ii platesc daune morale mult mai mari, deoarece imi va lipsi condamnarea penala, deci va trebui sa suport daune morale mai mari ca sa-i acoper "necazul". E adevarat?

In favoarea mea s-a retinut faptul ca m-a provocat, recunosc a cazut cam nasol jos dar m-a enervat si a fost o chestie de o secunda, am facut arte martiale si l-am plesnit cu un picior in ceafa.... insa mi-a fost frica ca imi da cu sticla in cap.

PS: Ce se intampla daca nu platesc amenda de 1000 lei? Mi-a fost mult prea frica sa o contest in termen de 20 de zile... Sunt student, nu am venituri, astea pot fi impotriva mea? imi pot inlocui amenda respectica cu inchisioare? :(

Nu as vrea sa ajung in inchisoare insa nici sa nici nu am de unde sa-i dau 5 000 euro la baiatul respectiv...(sau o un ford de model 2005)
Cel mai recent răspuns: pcolibri , utilizator 20:25, 30 Septembrie 2012
Ar fi bine sa platiti deocamdata 100 de lei macar...daca nu aveti venituri...dupa cum sustineti...
Pot sa stiu de ce? exista riscul sa fiu trimis la puscarie?
am vazut aici pe forum ca dupa 1 an amenda de la procuror dispare!!! ce trebuie sa fac sa fie la fel si in cazul meu? adeverinta ca sunt student?
e mai bine sa am cazier dar pe penal, care dispare dupa 2-3 ani decat sa ajung pe civil si sa platesc sume imense?
Nu stiu ce ati citit pe forum si nu am scris eu ce ai citit...daca s-a scris asa ceva sau poate ca nu ati inteles ce s-a scris.
Amenda nu dispare dupa 1 an.

Nu veti plati sume imense nici pe civil.
Poate ca nici nu va deschide proces.
Nu va mai crizati asa!
Ma scuzati am citit toate posturile despre "loviri si alte violente". Inclusiv acesta:
www.avocatnet.ro/content/for...

unde speta seamana izbiditor cu a mea. Victima s-a legat de "agresor", am primit amenda pe 18^`1 cu aplic. 73B ,etc.

Cum de i s-a prescis la baiat atat amenda cat si taxa de spitalizare? Vreau si eu la fel, cum de lui da si mie nu?

Problema e urmatoarea... mi-e frica ca pe civil va trebui sa ii dau mult mai multi bani decat pe penal, eu nu am de unde da cateva mii de euro si as prefera un cazier... dar sa ma puna la o despagubire mai mica.
Ultima modificare: Duminică, 30 Septembrie 2012
kamikaze1999, utilizator
Amenda administrativă nu poate fi înlocuită cu închisoarea, sepre deosebire de o amendă penală , care ar putea fi , în caz de neplată transformată în închisoare.
Încercaţi o plată eşalonată , nu este o regulă că orice amendă neplătită se va prescrie. Se prescrie doar dacă există negijenţă din partea creditorului şi nu încearcă să recupereze creanţa.
Încercaţi de asemenea să faceţi o înţelegere cu victima, să nu ajungeţi în proces, poate că ar putea solicita o sumă frumuşică , pe care nu v-o permiteţi , mai ales că aveţi şi această amendă administrativă. Dacă v-aţi fi înţeles de la început nici nu ar fi depus plângere poate.

Alte discuții în legătură

Sup. invocarea scuzei provocãrii în procesul civil . sabau26 sabau26 Te bate unul. Procurorul poate da SUP si dispune, o oarecare circumstanta atenunta sa zicem ca l-ai provocat, chiar pe probe putine, intrucat nu e vorba de o ... (vezi toată discuția)
Accident rutier AndreiSavescu AndreiSavescu Buna ziua. In data de 4.08.12 am provocat un accident de circulatie nerespectand semnificatia indicatorului Oprire. In urma accidentului a rezultat ranirea ... (vezi toată discuția)
Penal - retinere circumsntanta atenuanta 73 lit b. xuser xuser Pe scurt: In cazul in care am conversat cu o domnsioara pe internet, iar prietenul domnisoarei profitand de faptulul ca avea acces la adresa de Yahoo ... (vezi toată discuția)