avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... acte donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

acte donatie

ce acte sunt necesare pentru donatia unei parti dintr-o casa de catre parinti catre un copil?
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 00:06, 1 Octombrie 2012

- acte de proprietate al casei respective (contract vânzare-cumpărare, sentinţă civila - definitivă şi irevocabilă, titlu de proprietate etc etc ;
- dacă imobilul a fost dobândit prin moştenire, se va prezenta şi Certificatul de Moştenitor;
- certificat de atestare fiscală pe numele proprietarului (de la Administraţia Financiară, unde se achita taxele şi impozitele), din care să rezulte că nu are datorii neplătite. Certificatul fiscal este valabil până la sfârşitul lunii in curs, inclusiv in situaţia în care este emis după data de 25 ale lunii;
- încheiere de intabulare;
- documentaţia cadastrală (CADASTRU - întocmit de un expert cadastral);
- extras de Carte Funciară pentru autentificare. Acest document se obţine numai prin intermediul Biroului Notarial şi este valabil 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii;
- ultima factură şi chitanţa de achitare a energiei electrice;
- actele de identitate ale părţilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coproprierar, doresc să renunț Claudia1993 Claudia1993 Ce trebuie făcut pentru a renunța la dreptul de copropritar in favoarea altuia? Trebuir cadastru? Mulțumesc (vezi toată discuția)
Cumparare casa crisvasi crisvasi buna ziua vreau sa cumpar o casa ,si vreau sa stiu daca se poate trece peste anticontract si sa semnam direct la notar actul de vanzare cumparare pe loc ... (vezi toată discuția)
Donatie teren leu12 leu12 Buna ziua! Tatal meu poate sa imi faca contract de donatie pentru un teren extravilan, mai exact vie? Poate sa mi-l doneze, fara a avea carte funciara? Va ... (vezi toată discuția)