avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa

buna ziua vreau sa cumpar o casa ,si vreau sa stiu daca se poate trece peste anticontract si sa semnam direct la notar actul de vanzare cumparare pe loc deoarece propietarii nu sant din localitate si ce acte primesc eu pe loc de la notar
Cel mai recent răspuns: Costy S , Alte profesii 19:01, 26 Iunie 2013
Acum se semneaza direct actul de vanzare.
Primiti cate exemplare cereti ale actului de vanzare cumparare si va veti intoarce la notar peste cateva saptamani pt a lua incheierea de intabulare.
Buna seara!

Da puteti semna contractul de vanzare, dar trebuie sa-i predati notarului documentele necesare pt autentificarea contractului cu ceL putin 3 zile inainte sa semnati contractul, deoarece trebuie sa solicite un extras de carte funciara pt autentificare de la OCPI.

ACTE NECESARE:
- acte de identitate părţi;
- acte de proprietate asupra imobilului ce face obiectul tranzacţiei (după caz: contract vânzare-cumpărare, contract de donaţie, proces-verbal de predare-primire, act vânzare-cumpărare autentificat, sentinţă/decizie civilă definitivă şi irevocabilă, titlu de proprietate, certificat de moştenitor etc.);
- certificat fiscal pe numele proprietarului, eliberat de Administraţia Financiară competentă, din care să rezulte că proprietarul este la zi cu plăţile către Stat.
- documentaţia cadastrală a bunului imobil (fişa bunului imobil şi planul de amplasament, respectiv planul releveu), întocmită de un expert cadastral autorizat;
- extrasul de carte funciară se obţine prin intermediul biroului notarial şi este valabil 10 zile lucrătoare de la data înregistrării cererii;
- în cazul terenurilor, certificat de urbanism;
- sau alte documente solicitate de notar.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cumparare teren GabriellaS GabriellaS Buna seara! Urmeaza sa cumpar un teren intravilan, pe care doresc sa construeisc o hala; Imi puteti spune va rog : ce acte trebuie sa solicit& primesc de la ... (vezi toată discuția)
Intocmire petrevaslui1970 petrevaslui1970 Ce acte sunt necesare pentru intocmirea unui testament ? Dar pentru un contract de donatie ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Documente cadastrale necesare la vanzarea-cumpararea unei proprietati AureliaP AureliaP La incheierea actelor de vanzare-cumparare a unei case cu terenul aferent, intr-o comuna, vanzatorul este obligat sa prezinte documentele cadastrale? Care sunt ... (vezi toată discuția)