avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diminuarea salariului de la 2000 brut la 1200 brut
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diminuarea salariului de la 2000 brut la 1200 brut

Buna ziua,
Intrebarea mea este,daca pot sa actionez angajatorul in judecata,pentru diminuarea salariului brut de la 2000 ron la 1200 ron,unilateral,pe motiv de neachitarea sarcimilor de serviciu,pe care eu pot sa dovedesc ca le-am indeplinit.
Deasemenea ,va intreb daca pot sa cer si daune morale si materiale pentru acest aspect.
Cel mai recent răspuns: justice123 , utilizator 11:46, 1 Octombrie 2012
Daca reducerea salariului a fost facuta in mod abuziv si nejustificat, puteti promova actiune in instanta. Puteti solicita si daune materiale, reprezentate de diferenta de salariu pierduta. Cu daunele morale e mai delicat, trebuie dovedit un raport de cauzalitate intre prejudiciu si suferinta (de exemplu dupa scaderea salarului ati suferit o depresie diagnosticata si tratata de un psiholog).
Dar realizati ca din momentul in care va actionati angajatorul in instanta nu prea veti mai avea zile usoare pe acolo.
Modificarea salariului nu se poate face unilateral, prin decizia angajatorului. Actionati angajatorul in instanta si veti avea castig de cauza cu siguranta iar decizia de modificare a salariului va fi anulata.
andreibortan a scris:

Dar realizati ca din momentul in care va actionati angajatorul in instanta nu prea veti mai avea zile usoare pe acolo.

Dupa ce a facut angajatorul dvs, va garantez din experienta personala ca nu aveti nici o retinere sa dati angajatorul in judecata, fiindca daca a inceput cu ilegalitatile, practic nu are ce sa va mai faca mai mult de atat :))

Nu cred ca angajatorului ii va fi mila de dvs pe viitor cand ii mai vine sa-si bata joc de dvs...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuantum daune morale Luciana21 Luciana21 Buna ziua, va rog sa imi spuneti un cuantum al daunelor morale pe care as putea sa le solicit pentru o vatamare corporala din culpa;mi s-a sugerat sa fie ... (vezi toată discuția)
Daune morale din culpa angajatorului Nina1 Nina1 Va rog ajutati-ma cu o formulare pentru solicitare daune morale din vina angajatorului in ceea ce priveste modificarea salariului si programului de lucru si ... (vezi toată discuția)