avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire

Buna ziua. Am aflat de acest site de la o prietena pe care ati ajutat-o mult.
Problema mea. Locuiesc intr-un oras unde sint si maghiari, si romani ardeleni, si romani din Oltenia sau Moldova. Eu sint ajunsa aici cu serviciul si sint vaduva fara copii. Locuiesc intr-un bloc cu apartamente bune (material de constructie, marime, lumina, curatenie, etc). De citva timp am inceput sa am probleme cu niste vecini care sint familie cu nationalitate mixta. Nu sint sigura de cea ce urmaresc ei. Am presupus ca vor apartamentul pentru ca vor sa tina un copil aproape si s-au mai interesat si de alte apartamente care au fost de vinzare. Dar acei vecini nu au lasat din pret. Eu fiind singura sint si cea mai vulnerabila. Am incercat sa vorbesc cu ei si le-am spus ca daca imi fac un pret corect, cedez si ma mut. Nu au vrut. Au inceput sa-mi puna gunoaie la usa si in cutia de scrisori, au incercat sa incendieze cutia postala (numai a mea este neagra), presul de la usa l-am gasit imbibat de urina, iar barbatul mereu imi spune: "iti iau gitul daca mai stai in bloc". Femeia se plinge vecinilor ca se teme de mine. De ce, nu stiu, pentru ca nu au motiv. Culmea, vecinii ardeleni spun asa: ei stau in bloc de cind s-a dat in folosinta si au dreptate. Acum am aflat din intimplare ca au facut mai multe reclamatii la politie impotriva mea. Nu stiu ce contin acele plingeri. Nici nu am fost chemata la politie. Dar politia a luat marturiile vecinilor. Din birfe, stiu ca au dus la politie sticlele (din plastic) pe care le lasam la usa pentru spalat scarile, spunind ca as fi aruncat cu acele sticle dupa ei. Evident, sticlele au amprentele mele fiindca mereu le umpleam cu apa. As vinde si as pleca. Stiu, le fac jocul, dar as avea liniste. Insa, nu se misca nimic pe piata imobiliara.
Nu inteleg manevrele de a face reclamatii, iar eu sa nu fiu intrebata, sa nu ma pot disculpa. Urmaresc sa mearga direct in instanta? Daca da, ce ma sfatuiti sa fac? Nu vreau sa ramin pe drumuri numai pentru lacomia lor. Multumesc pentru orice sfat. Sint derutata si disperata.
Nu stiu la ce categorie ma incadrez. Scuze daca gresesc.
Cel mai recent răspuns: n53 , utilizator 14:39, 1 Octombrie 2012
De fapt, ai scris atat de mult incat nu ai explicat exact cu ce probleme te confrunti. Si chiar daca ai incercat sa explici ce si cum este cu "hartuirea" in Codul penal in vigoare nu este prevazuta o sanctiune penala exacta in masura in care ai scris atat de mult incat sa se inteleleaga intr-un fel sau altul ca ar exista o forma de hartuire...
depuneți dvs. o plângere la poliție împotriva amenințărilor ce vi se fac, a incendierii cutiei de scrisori etc etc scopul urmărit de acea familie mixtă, tot ce știți.În final, solicitați poliției să vă comunice cine este persoana rău-intenționată care v-a distrus bunul dvs.=cutia de scrisori.Solicitați protecția poliției împotriva amenințărilor acelui vecin, scriind în plângere că vă temeți foarte mult pt viața și integritatea dvs. că soțul respectivei familii e în stare să pună în aplicare amenințarea ce v-a făcut-o.Pe baza ultimelor modificări legislative din vara acestui an, poliția are obligații sporite în acest domeniu.Se pune problema și a unor martori dar dvs. puteți motiva starea de fapt cu acei etnici (care vor și limba lor în Constituție și mai multe).
Marga2, daca te-ai referit la hartuire exista o reglementare prevazuta in Legea nr.217/2003, republicata! Astept date... Multumesc pentru atentie!
Acea familie este mixta. Unul din ei este 15-20% maghiar, restul roman ardelean, iar celalat roman pur venit de undeva din tara. Chiar si copiii i-au botezat la ortodoxi. Deci, nu se pune problema etnica. Din acest punct de vedere, ar trebui sa ne intelegem, dar...
tudorioan a scris:

...in Codul penal in vigoare nu este prevazuta o sanctiune penala exacta in masura In care ar exista o forma de hartuire...

Inteleg ca raul intotdeauna invinge.

Si, este vorba de alta familie, nu in cadrul familiei mele.
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
ContSters266410, utilizator

Alte discuții în legătură

Abuz firma recuperatori. poate vreun avocat dă o soluție BogdanNick BogdanNick Abuz firma recuperatori. Poate vreun avocat dă o soluție Am primit o înștiințare că am circulat în Ungaria fără vigneta validă, de la un SRL din ... (vezi toată discuția)
Pe 07.07.2022 un vecin mi-a postat public cuponul de pensie la ... Cretu Jan Marian Cretu Jan Marian Pe 07.07.2022 Un vecin mi-a postat public cuponul de pensie la avizier. Bună ziua, De curând poștașul de pe zonă a intrat in concediu, celălalt care ... (vezi toată discuția)
Montare apometru pentru apa rece. MihaelaMika76 MihaelaMika76 Buna seara. Locuiesc intr-un bloc unde apa rece este platita \\"la comun\\". Timp de 6 ani, am platit apa rece la fel ca ceilalti vecini de pe scara. Desi ... (vezi toată discuția)