Pe 07.07.2022 Un vecin mi-a postat public cuponul de pensie la avizier.
Bună ziua, De curând poștașul de pe zonă a intrat in concediu, celălalt care îi ținea locul a ales să pună 3 cupoane de pensie in cutia de scrisori a unui vecin pe nume "G" (ce are acces in apartamentul său direct din stradă unde are și cutia poștală).
Aceste cupoane se predă doar sub semnătură.
Vecinul "G". a ales să expună acele cupoane public la avizier dar a lăsat să se vadă doar cuponul meu deși in curtea comună atât eu cât și o altă vecină (care avea si ea acolo cuponul dar nu era la vedere pentru că era pus în spate celui ce imi aparținea), avem cutii poștale (pe a mea scrie mare Familia CRETU și aceasta domnul "G" in urmă cu o lună de zile mi-a pus la cutia poștală calcul cu plata la apă. Deci știa unde este cutia poștală
Pe 07.07.'22 O altă vecină m-a contact pe WhatsApp si ma întrebat ce căută cuponul meu la avizier?! Mirat i-am cerut o poză, am ajuns acasă și am chemat poliția pentru că nu știam cum au ajuns acolo și de ce (deși bănuiam de ce, pentru ca toți vecinii să vadă pensia mea să mă invidieze și să fiu urât și de către cei cu care mă înțeleg, din invidie se naște ura)
După ce a plecat poliția m-am dus la vecinul "G" am sunat la ușă si a răspuns soția acestuia care nu a coborât la ușă și mi-a vorbit de la o fereastră de pe scară, zicând să nu mai sun la sonerie pentru că sună la poliție, că nu-mi dă mie explicații și cine aș fi eu să o anchetez pe ea despre cine ar fi expus acele cupoane acolo și a plecat zicând "lasă-le acolo să le vadă toți".. supărat de comportamentul acesteia am apăsat iar pe sonerie încă de două ori și mi-a răspuns soțu ei (vecinul "G"), care a coborât, a deschis ușa și mi-l le-a dat spunand că a vrut să facă un bine (un "bine" pe care doar el in cunoștea), i-am explicat că a făcut o infracțiune motivată de ură și că nu se face așa ceva și că știa foarte bine unde era cutia mea poștală.
Acesta sa motivat: "cum tu nu umbli la avizierul meu, tot așa nici eu nu mă apropi de cutia ta poștală" și că nu este angajatul poștei nici "servitorul" meu.
Legea spune că dacă găsești documente altuia ești obligat să le înapoiezi personal sau să le predai poliției nu să le expui public acolo unde pot vi văzute sau luate de către oricine.
[Vecinul "G" de curând face calculele la apă desi nu este administrator și in urmă cu o lună a făcut un avizier pe care la pus pe poarta de la intrare pe unde se face accesul spre scara nr 2 unde sunt mai multe familii. acesta fiind prieten de familie cu altă familie de vecini care mă urăsc și mă agresează, acesta a montat si două camere video fără acordul nimănui pentru a căuta probe împotriva mea sau a celor pe care ii intimidează cu amenințări aberante de exemplu "ai dat de mâncare la porumbei, te-am filmat și te raportez" având o gândire veche de "comuniști informatori"].
Ce pot face și dacă este corect ceea ce au făcut cu expunerea acelor cupoane, unul dintre ele fiind a unei vecine care are ușa și cutia poștală la doi metri de locul unde este avizierul?!
Concret care este intrebarea dv?
~ final discuție ~