avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pe 07.07.2022 Un vecin mi-a postat public cuponul de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pe 07.07.2022 Un vecin mi-a postat public cuponul de pensie la ...

Pe 07.07.2022 Un vecin mi-a postat public cuponul de pensie la avizier.

Bună ziua, De curând poștașul de pe zonă a intrat in concediu, celălalt care îi ținea locul a ales să pună 3 cupoane de pensie in cutia de scrisori a unui vecin pe nume "G" (ce are acces in apartamentul său direct din stradă unde are și cutia poștală).
Aceste cupoane se predă doar sub semnătură.
Vecinul "G". a ales să expună acele cupoane public la avizier dar a lăsat să se vadă doar cuponul meu deși in curtea comună atât eu cât și o altă vecină (care avea si ea acolo cuponul dar nu era la vedere pentru că era pus în spate celui ce imi aparținea), avem cutii poștale (pe a mea scrie mare Familia CRETU și aceasta domnul "G" in urmă cu o lună de zile mi-a pus la cutia poștală calcul cu plata la apă. Deci știa unde este cutia poștală
Pe 07.07.'22 O altă vecină m-a contact pe WhatsApp si ma întrebat ce căută cuponul meu la avizier?! Mirat i-am cerut o poză, am ajuns acasă și am chemat poliția pentru că nu știam cum au ajuns acolo și de ce (deși bănuiam de ce, pentru ca toți vecinii să vadă pensia mea să mă invidieze și să fiu urât și de către cei cu care mă înțeleg, din invidie se naște ura)
După ce a plecat poliția m-am dus la vecinul "G" am sunat la ușă si a răspuns soția acestuia care nu a coborât la ușă și mi-a vorbit de la o fereastră de pe scară, zicând să nu mai sun la sonerie pentru că sună la poliție, că nu-mi dă mie explicații și cine aș fi eu să o anchetez pe ea despre cine ar fi expus acele cupoane acolo și a plecat zicând "lasă-le acolo să le vadă toți".. supărat de comportamentul acesteia am apăsat iar pe sonerie încă de două ori și mi-a răspuns soțu ei (vecinul "G"), care a coborât, a deschis ușa și mi-l le-a dat spunand că a vrut să facă un bine (un "bine" pe care doar el in cunoștea), i-am explicat că a făcut o infracțiune motivată de ură și că nu se face așa ceva și că știa foarte bine unde era cutia mea poștală.
Acesta sa motivat: "cum tu nu umbli la avizierul meu, tot așa nici eu nu mă apropi de cutia ta poștală" și că nu este angajatul poștei nici "servitorul" meu.
Legea spune că dacă găsești documente altuia ești obligat să le înapoiezi personal sau să le predai poliției nu să le expui public acolo unde pot vi văzute sau luate de către oricine.

[Vecinul "G" de curând face calculele la apă desi nu este administrator și in urmă cu o lună a făcut un avizier pe care la pus pe poarta de la intrare pe unde se face accesul spre scara nr 2 unde sunt mai multe familii. acesta fiind prieten de familie cu altă familie de vecini care mă urăsc și mă agresează, acesta a montat si două camere video fără acordul nimănui pentru a căuta probe împotriva mea sau a celor pe care ii intimidează cu amenințări aberante de exemplu "ai dat de mâncare la porumbei, te-am filmat și te raportez" având o gândire veche de "comuniști informatori"].
Ce pot face și dacă este corect ceea ce au făcut cu expunerea acelor cupoane, unul dintre ele fiind a unei vecine care are ușa și cutia poștală la doi metri de locul unde este avizierul?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2022
Cretu Jan Marian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cretu Jan Marian , utilizator 01:39, 3 Aprilie 2023
Poliția a întocmit un proces verbal de constatare și pot depune o plângere in termen de 90 de zile cu probe pentru a se ști exact cine le-a expus acolo.

Vecinul "G" mi-a adus la cunoștință că nu va mai face nici un bine nimănui și nu voi mai vedea niciodată nimic dacă se repetă situația (deși el este cel care a mutat nr 50 de lângă poartă noastră de metal la ușă lui de la intrarea spre scara nr 1 (unde ajung majoritatea livratorilor și alte documente trimise prin poștă).
Pe scara nr 1 au acces doar două familii (foști chiriași la stat, actual ambii sunt proprietari pentru că și-au cumpărat apartamentele in urmă cu mulți ani).
Aceștia nu au primit o cotă parte din curtea comună și și-au făcut uscatorie in pod, iar eu și alți 2 vecinii încălzim cu lemne și le afumăm hainele pe timp de iarnă acesta fiind principalul motiv pentru care ne urăsc.
-Ce articole din lege pot menționa în plângere pentru al face pe acesta să înțeleagă că ura nu-i ajută cu nimic iar astfel de comportamente imi pot pune viața si sănătatea in pericol mai ales că aceștia folosesc otravă pentru a omori porumbei, mă supraveghează și caută să mă necăjească cu orice ocazie, eu fiind și epileptic?!

Una dintre acuzele aberante sunt "fumul de la soba ta ajunge in casele noastre, pe hainele noastre" de fapt ei referindu-se la hainele din pod ei au apartamentele renovate, au aer condiționat, gaze si trăiesc in cele mai bune condiții

Eu fiind un pensionar pe caz de boală, cu handicap, chiriaș la stat într-un imobil care este in litigiu un Propietar (Baz Mihai) se judecă cu statul român din 2001 pentru a câștiga casa bunicilor lui, prin urmare ștatul nu a m-ai învestit un leu de peste 29 de ani, iar imobilul stă să cadă la primul cutremur..
Un apartament înalt unde tavanele stau să cadă, greu de încălzit, beciurile si holul comun cu miros puternic de mucegai cu costuri mari de întreținere.. .ce vină am eu, ce pot face cu acești vecinii agresorii?!

Cretu Jan Marian a scris:

Pe 07.07.2022 Un vecin mi-a postat public cuponul de pensie la avizier.

Bună ziua, De curând poștașul de pe zonă a intrat in concediu, celălalt care îi ținea locul a ales să pună 3 cupoane de pensie in cutia de scrisori a unui vecin pe nume "G" (ce are acces in apartamentul său direct din stradă unde are și cutia poștală).
Aceste cupoane se predă doar sub semnătură.
Vecinul "G". a ales să expună acele cupoane public la avizier dar a lăsat să se vadă doar cuponul meu deși in curtea comună atât eu cât și o altă vecină (care avea si ea acolo cuponul dar nu era la vedere pentru că era pus în spate celui ce imi aparținea), avem cutii poștale (pe a mea scrie mare Familia CRETU și aceasta domnul "G" in urmă cu o lună de zile mi-a pus la cutia poștală calcul cu plata la apă. Deci știa unde este cutia poștală
Pe 07.07.'22 O altă vecină m-a contact pe WhatsApp si ma întrebat ce căută cuponul meu la avizier?! Mirat i-am cerut o poză, am ajuns acasă și am chemat poliția pentru că nu știam cum au ajuns acolo și de ce (deși bănuiam de ce, pentru ca toți vecinii să vadă pensia mea să mă invidieze și să fiu urât și de către cei cu care mă înțeleg, din invidie se naște ura)
După ce a plecat poliția m-am dus la vecinul "G" am sunat la ușă si a răspuns soția acestuia care nu a coborât la ușă și mi-a vorbit de la o fereastră de pe scară, zicând să nu mai sun la sonerie pentru că sună la poliție, că nu-mi dă mie explicații și cine aș fi eu să o anchetez pe ea despre cine ar fi expus acele cupoane acolo și a plecat zicând "lasă-le acolo să le vadă toți".. supărat de comportamentul acesteia am apăsat iar pe sonerie încă de două ori și mi-a răspuns soțu ei (vecinul "G"), care a coborât, a deschis ușa și mi-l le-a dat spunand că a vrut să facă un bine (un "bine" pe care doar el in cunoștea), i-am explicat că a făcut o infracțiune motivată de ură și că nu se face așa ceva și că știa foarte bine unde era cutia mea poștală.
Acesta sa motivat: "cum tu nu umbli la avizierul meu, tot așa nici eu nu mă apropi de cutia ta poștală" și că nu este angajatul poștei nici "servitorul" meu.
Legea spune că dacă găsești documente altuia ești obligat să le înapoiezi personal sau să le predai poliției nu să le expui public acolo unde pot vi văzute sau luate de către oricine.

[Vecinul "G" de curând face calculele la apă desi nu este administrator și in urmă cu o lună a făcut un avizier pe care la pus pe poarta de la intrare pe unde se face accesul spre scara nr 2 unde sunt mai multe familii. acesta fiind prieten de familie cu altă familie de vecini care mă urăsc și mă agresează, acesta a montat si două camere video fără acordul nimănui pentru a căuta probe împotriva mea sau a celor pe care ii intimidează cu amenințări aberante de exemplu "ai dat de mâncare la porumbei, te-am filmat și te raportez" având o gândire veche de "comuniști informatori"].
Ce pot face și dacă este corect ceea ce au făcut cu expunerea acelor cupoane, unul dintre ele fiind a unei vecine care are ușa și cutia poștală la doi metri de locul unde este avizierul?!

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iulie 2022
Concret care este intrebarea dv?
Este normal ca vecinii să posteze documentele găsite ale altora la avizier, atâta timp cât in imobil locuiesc maxim 8 familii adică sunt 7 apartamente și știe clar ușa sau unde sunt cutiile poștale ale fiecăruia?
Suntem aceleași familii de vecini de 30 de ani, nu există fam. de vecinii noi.
Legea spune că dacă găsești documentele altora trebuie să le predai personal persoanelor care le-a pierdut sau le predai la politie, consider că nu este normal să le expui public într-un loc de unde pot fi văzute sau luate.
Aceste cupoane de pensie se lasă de către poșta română doar cu semnătura beneficiarului
Noul poștaș care il înlocuiește pe un altul ce este in concediu fie le-a aruncat la nimereală in căsuța poștală a vecinului fie vecinul sa dat drept că aș fi fost eu pentru a verifica din curiozitate ce pensie am apoi le-a pus la vizier.
Vecinul respectiv este unul dintre cei care mă urăște pentru că mă încălzesc la lemne, el având uscătoria in pod, iar iarna ii afum hainele (fără intenție, eu neavând nici o vină), la rândul lor aceștia mă afumă vara cu grătare, eu neavând aer condiționat și sunt obligat să stau cu geamurile închise după ce îmi intră fumul in casă ei niciodată nu mă anunță că fac grătar.. niste vecinii nesimțiți și agresorii din toate punctele de vedere

ynocentta a scris:

Concret care este intrebarea dv?

Ultima modificare: Duminică, 10 Iulie 2022
Viata la bloc nu este pe cat de roz si de linistita ne dorim
Vecinii nu ii putem alege
Situatia cu care va confruntati se datoreaza in principal factorului postal care avea obligatia sa predea titularului pe baza de semnatura fiecare cupon de pensie si in secundar vecinului care a inteles sa expuna cupoanele la avizier
Normal,fiind un numar redus de cupoane putea sa faca efortul sa le depuna in fiecare cutie postala
Astfel de situatii trebuiesc abordate si solutionate cu toleranta,cu intelegere si cu intelepciune,nu se stie niciodata la bloc cand si daca este nevoie de vecini...doamne fereste situatie de forta majora
Mulțumesc pentru răspuns, eu consider că, în cazul de forță majoră, omul rău (fie el vecin), la fel va găndi, motiv pentru care prefer să nu-mi pun speranța în agresori, nici să le accept batjocurile. Pe timp de război, cutremur sau alte calamități vom vedea atunci ce vom face.
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalarea unei cutii postale in scara de bloc pf_raul pf_raul buna ziua as dori sa stiu daca pot sa imi schimb cutia postala din scara blocului fara sa am acordul asociatiei deoarece in ultima perioada cineva imi tot ... (vezi toată discuția)
Schimbare pozitionare cutii postale fanel1 fanel1 Buna ziua, Recent au fost instalate noile cutii postale impreuna cu avizierul pe scara in care locuiesc. Aceasta decizie a fost luata pentru ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Montarea de cutii postale la 15 cm de usa apartamentului meu laviniadsc laviniadsc Locuiesc intr-un apartament situat la parterul unui bloc cu 9 etaje si 6 scari. La intrarea in fiecare scara a blocului este o distanta de aprox. 2 metri dupa ... (vezi toată discuția)