avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită contestatie la executare
Discuție deschisă în Executare silită

contestatie la executare

Buna ziua ,
va rog sa-mi spuneti care sunt etapele executarii silite intr-un contract de gaj fara deposedare. Mobilul cu care am garantat este o masina . In cazul in care se incuviinteaza executarea silita ,care ar fi urmatoarea etapa?
Cel mai recent răspuns: patriciutza , utilizator 10:16, 1 Octombrie 2012
Vi se scoate masina la vanzare, dar poate fi executat silit si orice alt bun al dvs, pana la recuperarea intergala a creantei bancii.
Creditorul in temeiul titlului executoriu contacteaza executor judecatoresc responsabil domiciliului debitorului
Executorul judecatoresc solicita instantei incuviintarea executarii silite
Daca instanta de judecata admite cererea, executorul judecatoresc poate demara etapele si procedura de executare siita bun dedus executari
Cu scopul evaluarii bunului dedus executari,executorul judecatoresc va dispune expertiza prin expert ANEVAR
Dupa evaluarea bunului,executorul judecatoresc va dispune termen de licitatie pentru vinderea bunului dedus executarii

Alt bun nu am . Dar as vrea sa stiu daca creditorul (care este o institutie de tip c.a.r.) poate intra direct in posesia masinii ,dupa incuviintarea executarii silte a judecatoriei, sau este obligat sa scoata bunul la vanzare prin licitatie ,iar dupa vanzarea lui isi va recupera banii?
Probabil ca aveti gaj, pe legea 99/1999. In temeiul acestei legi creditorul poate lua masina in mod pasnic si sa o scoata la vanzare, doar daca va opuneti va apela la executorul judecatoresc.
Va pot pune si poprire pe veniturile salariale.
Cat timp am la dispozitie sa inaintez judecatoriei o contestatie la executare din momentul in care aceasta a fost publicata pe site-ul portal.just?

Alte discuții în legătură

Executare silita Luana_Coseru Luana_Coseru Ce se intampla in cazul in care ,masina pusa gaj pt un imprumut ,nu mai poate fi scoasa la licitatie in vederea recuperarii creantei, deoarece ,in urma unui ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil- executare silita laura-jurist laura-jurist Buna ziua am o executare a unui avalist, care detine un bunimobil. executorul judecatoresc mi-a solicitat sa ii pun la dispozitie un raport de evaluare, ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)