avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Ce se intampla in cazul in care ,masina pusa gaj pt un imprumut ,nu mai poate fi scoasa la licitatie in vederea recuperarii creantei, deoarece ,in urma unui accident rutier, a fost avariata ?
Cel mai recent răspuns: Luana_Coseru , utilizator 09:27, 1 August 2012
impotriva proprietarului bunului dedus executarii,executorul judecatoresc va dispune procedura de executare silita a supra bunurilor in evidenta,bunuri mobile/imobile/conturi/
drepturi salariale-prezente si viitoare-pana la concurenta debitului de recuperat
Daca masina a fost pusa gaj pt un imprumut atunci obligatoriu masina a avut asigurare tip casco.

In aceste conditii, ori masina se repara pe casco si astfel va constitui incontinuare un bun gajat pt garantarea creantei.

Ori daca vorbim de o dauna totala, contravaloarea masinii va fi achitata beneficiarului politei, adica bancii, pentru diferenta de credit neacoperit debitorul ramane pe mai departe obligat catre banca.
Nu exista asigurare tip casco ,si nici asigurare a creditului. Imprumutul a fost luat de la o c.a.r.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate modifica obiectul gajului intr-un imprumut intre persoane fizice fara acceptul ambelor parti? carmen.pascu7 carmen.pascu7 Persoana care a gajat un imprumut de 40.000 euro catre o persoana particulara,cu actiuni nominale proprii, in numele altei persoane, a ajuns in situatia de a-i ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare patriciutza patriciutza Buna ziua , va rog sa-mi spuneti care sunt etapele executarii silite intr-un contract de gaj fara deposedare. Mobilul cu care am garantat este o masina . In ... (vezi toată discuția)
Datoria defunctului... eu_craciun eu_craciun buna ziua, daca o persoana are credit la banca si decedeaza, banca se poate indrepta asupra sotului supravietuitor si sa-l oblige sa plateasca?multumesc ... (vezi toată discuția)