avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general sponsorizarea in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

sponsorizarea in contabilitate

As avea doua intrebari legate de sponsorizare:
1) care sunt in mare pasii de urmat pentru a introduce in contabilitate contractul de sponsorizare astfel incat suma cu care s-a facut sponsorizarea sa nu se mai plateasca la finante? (sponsorizarea se incadreaza in limitele impuse de codul fiscal pentru a fi scazuta 100%)
2)care este data limita in anul calendaristic(daca exista) pentru virarea banilor in contul beneficiarului sponsorizarii? Poate depasi sfarsitul anului?

Vreau sa fiu informat inainte de discutia cu contabilul firmei, care stie deja aceste lucruri, sunt convins.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 11:17, 1 Octombrie 2012
1.Trebuie pornit de la calculul profitului impozabil.Total cifra de afaceri - total cheltuieli + cheltuieli cu sponsorizarea x 16 %.Conditii de deducere : 3 la mie din cifra de afaceri si 20 % din impozitul pe profit inainte de deducerea chelt.de sponsorizare.Se scade din impozitul pe profit datorat sumele aferente,daca aceste cheltuieli insumate indeplinesc cumulativ conditiile de mai sus.A se vedea si pct.49^1 din Normele de aplicare ale art.21 alin(4)din Codul fiscal.
2.Virarea sumelor in contul beneficiarului trebuie facuta obligatoriu pana la sfarsitul anului,altfel vor fi luate in calcul in anul urmator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fefe48 fefe48 buna dimineata....daca Legea nr. 32/1994, legea sponsorizarii, este in vigoare as dori sa aflu ce avantaje are o companie care sponsorizeaza un act de ... (vezi toată discuția)
Suma disponibila pentru sponsorizari ContSters77883 ContSters77883 Stimati Colegi, am urmatoarea intrebare: Societatea comerciala cu raspundere limitat A prezinta urmatoarele cifre la sfarsitul anului 2009 (din bilant, sa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli cu sponsorizarea aveno aveno Am urmatoarea situatie : -Venituri totale 10.000 lei -Cheltuieli totale 8.000 lei -Profit impozabil 2000 lei - Impozit pe profit 2000 x 16% =320 ... (vezi toată discuția)