avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare prenume copil
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare prenume copil

buna ziua. copilul are certificat de nastere eliberat de primaria sect 1 si are domiciliu in buletin sect 2 . undese poate schimba prenumele lui in sect1 sau in sect 2 unde are domiciliu? cine poate sa depuna actele necesare pt schimbare prenume, parintii sau un avocat? va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:27, 1 Octombrie 2012
Cererea se depune la locul de domiciliu.
Pentru minori cererea o pot depune doar parintii sau daca nu se pot prezenta amandoi, trebuie acordul autentificat de notar al celui care nu este prezent - nu se poate cu imputernicire avocatiala.
Mii de multumiri.toate cele bune.deci nu se poate sa se ocupe un avocat de treaba asta? de ce ? care ar fii motivul? intr-o zi ma-m intalnit cu o avocata pe care o cunosc si ea a facut o imputernicire in numele copilului ca sw se ocupe de treaba asta. daca dumneavoastra a-mi scrieti ca nu se poate cu inputernicire avocationala atunci cum se face ca avocata nu mi-a zis nimic de treaba aceaste ca nu se poate cu inputernicire avocationala? doar e avocata . si sotul meu nu are timp sa se prezinte la starea civila ca e la servici.,si copilul lascoala . d zi buna va doresc.
Doar pentru minori nu se poate cu imputernicire avocatiala:

Pentru minori, cererea de schimbare a numelui se face, dupa caz, de parinti sau, cu incuviintarea autoritatii tutelare, de catre tutore. [...] Cand cererea este facuta de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt parinte, dat in forma autentica.În cazul minorului care a împlinit vârsta de 14 ani, cererea va fi semnata si de acesta.

Sau... copilul este major? :)
nu......copilul nu este major. implineste 18 ani la anul in luna aprilie.
Oricat de strict ar fi programul sotului, un notar din apropierea locului sau de munca va poate ajuta sa rezolvati rapid cu acordul, nu trebuie sa mearga si la Starea Civila cand depuneti cererea.
Dupa cum ati citit, pe cerere va trebui sa semneze si copilul.

Mergeti pana la Starea Civila de la locul de domiciliu sau sunati, daca vreti sa fiti absolut sigura, si intrebati daca actele pentru schimbare prenume minor pot fi depuse cu imputernicire avocatiala. Eu zic ca nu.

Baza legala este Art. 106 (2) din HG 64/2011:

Copilul care a implinit varsta de 14 ani semneaza cererea impreuna cu parintii sai; in cazul in care aceasta este semnata numai de unul dintre parinti, celalalt parinte va da o declaratie, in forma autentica, din care sa rezulte ca este de acord cu schimbarea numelui copilului.

[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea prenumelui Marcelus1986 Marcelus1986 Ma numesc Marcellus Stefanescu, doresc sa imi schimb prenumele in Marcelus cu un singur \\"l\\" deoarece toate hartiile de la scoala de la banca de la lucru, ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui pe cale administrativa oliviamoldovan oliviamoldovan Buna ziua, Doresc sa fac o schimbare a numelui pe cale administrativa in Romania, stabilita fiind in strainatate. Este posibil ca un avocat sa se ... (vezi toată discuția)