avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... la ce varsta pot iesi la pensie anticipat partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

la ce varsta pot iesi la pensie anticipat partiala

sint nascut pe data de 1-08-1952
incadrat la munca in anul 1971 si muncesc si in prezent,cu o singura intrerupere,cind am efectuat stagiul militar.
am lucrat in conditii normale,dar poate totusi benificiez de grupa o perioada de cca.10 in activitatea portuara ca operator dana portuara. multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:57, 2 Februarie 2009
Ce raspuns v-a dat CNPAS? :-/
vlad george a scris:

Subiect : RE :pensie partial anticipata.

Am primit raspunsuri contradictorii de la CNAPS,fata de cele spuse de dvs.

Asta este treaba celor de la CNPAS! Oricum, nu ei va stabilesc calitatea de pensionar si dreptul de a beneficia de pensie.
Ce v-au raspuns?
SUBIECT : RASPUNS CNAPS :Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la impinirea varstei de 55 de ani. Diferentele intre pensia anticipata partiala sunt:-la determinarea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale nu se iau in calcul perioadele asimilate(armata,facultatea,pensie de invaliditate). Acestea se vor lua in calcul la trecerea la pensie pentru limita de virsta,la impinirea varstei de 65 de ani.
-cuatumul pensiei anticipate partiale se determina prin aplicarea unui procent de penalizare asupra cuatumului pensiei pentru limita de varsta,procent care se determina in functie de vechimea efectiv realizata si numarul lunilor de anticipare.
vlad george a scris:

SUBIECT : RASPUNS CNAPS :Puteti beneficia de pensie anticipata partiala la impinirea varstei de 55 de ani. Diferentele intre pensia anticipata partiala sunt:-la determinarea stagiului de cotizare pentru acordarea pensiei anticipate partiale nu se iau in calcul perioadele asimilate(armata,facultatea,pensie de invaliditate). Acestea se vor lua in calcul la trecerea la pensie pentru limita de virsta,la impinirea varstei de 65 de ani.
-cuatumul pensiei anticipate partiale se determina prin aplicarea unui procent de penalizare asupra cuatumului pensiei pentru limita de varsta,procent care se determina in functie de vechimea efectiv realizata si numarul lunilor de anticipare.

Da! Au citat doua articole din Legea nr. 19/2000 si s-au referit la varsta de pensionare redusa pentru barbatii care au desfasurat activitatea total sau partial in conditii deosebite de munca, varsta ce nu poate fi mai mica de 55 de ani, conform art. 42, alin. ultim din acelasi act normativ!
Eu nu vad legatura intre raspunsul CNPAS si datele oferite de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata cu sau fara penalitati vladuta vladuta Sotul este nascut in 17.08.1953 si are 35 ani vechimein munca.A lucrat in grupa 1 timp de 10 ani si 5 luni la care i sa calculat un spor de 6 ani.In grupa a 2 ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Eugeniu Piperea Eugeniu Piperea Buna ziua, Din 15.01.2010 sunt somer, iar pe 3.01.2011 am implinit 60 de ani. Va rog sa-mi spuneti, dupa noua lege, daca pot depune dosarul de pensionare, ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Rhadu Rhadu Buna ziua, In cazul unei pensionari anticipate la varsta de 56 de ani si 35 de ani vechime in campul muncii, care sunt conditiile de pensionare anticipata ... (vezi toată discuția)