avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare ONG!
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare ONG!

Va rog sa ma ajutati, intr-o problema! Doresc sa infiintez un ONG cu maxim 15 persoane, in domeniul social care sa functioneze in mediul rural! Care sunt pasii de urmat si cat capital trebuie sa ai? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: artemisdm , utilizator 12:10, 2 Octombrie 2012
pentru o asociatie : capital social de minim un salariu minm brut pe economie, pentru fundatie : 100 x salariul minim brut pe economie
va veti adresa judecatoriei de care apartineti cu urmatoarele inscrisuri : cerere de infiintare, act constitutiv si statut - autentificate la notar - in cazul asociatiei pot fi si cu dare de data certa de catre avocat, dovada sediu, capital social si cont deschis la o banca, copii CI + caziere fiscale pentru membrii, dovada rezervarii denumirii la Min de Just

I. Rezervarea denumirii - ONG
II. Intocmirea actului constitutiv si a statutului
III. Sediul
IV. Constituirea patrimoniului
V. Cazierul fiscal
VI. Depunerea dosarului si prezentarea in fata instantei
VII. Eliberarea copiei de pe sentinta civila si inscrierea in registrul asociatiilor si fundatiilor
VIII. Certificatul de inregistrare fiscala
IX. Stampila si imprimate cu regim special
X. Deschiderea contului bancar
Dovada disponibilitatii denumirii se obtine de la Ministerul Justistiei, Serviciul de Relatii cu Publicul si Evidenta ONG, strada Apolodor nr. 17, sector 5,Platiti taxa de 5 lei noi la Trezoreria sectorului sau orasului in care locuiti, in contul Ministerului Justitiei. Pentru adresele trezoreriilor de sector din Bucuresti,

Actul constitutiv si statutul se incheie in forma autentificata de notar sau atestata de un avocat, in mai multe exemplare.

Legea prevede necesitatea existentei unui sediu (social) pentru asociatie. Stim cu totii cat este de greu sa obtii un sediu cu o chirie rezonabila pentru o persoana juridica, mai ales in Bucuresti; daca nu aveti o alta solutie, puteti stabili drept sediu locuinta unuia dintre membrii fondatori (cu conditia sa fie in proprietatea acestuia).

Va trebui acum sa constituiti patrimoniul initial minim necesar infiintarii ONG-ului. Acesta se constituie prin depozit bancar si are, pentru o asociatie non-profit, un cuantum egal cu 1 salariu minim brut pe economie

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi infiintare ong mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce acte trebuie facute in vederea constituirii unui ONG pentru strangere de fonduri cu scop umanitar (orteza brat pentru un ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)
Înființare ong ecaterina10 ecaterina10 Am înțeles că pentru obținerea de fonduri europene pentru înființarea unei grădinițe în mediul rural,în zona Moldovei(județul ... (vezi toată discuția)