avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire

cu tot respectul as vrea sa stiu daca eu si sotia putem face o procura fiicei noastre (majora fiind )-in conditiile in care noi lucram in strainatate-pentru a ne reprezenta in tara in relatiile cu statul roman si daca da in baza carei legi ? va multumesc !
La Notar, o Procura Generala.
Trebuie sa faceti o procura autentica, fie la un notar din tara in care sunteti, dupa care o traduceti, apostilati sau supralegalizati, fie o faceti la Ambasada. Daca o faceti la Ambasada nu mai trebuie tradusa deoarece este facuta si lb romana si va recomand.
In temeiul prevederilor Codului civil, privind mandatul, puteti face orice procura, dar aveti grija ca majoritatea institutiilor din Romania cer procuri speciale, adica sa scrieti exact unde sa reprezinte si ce sa faca. Succes
Procura generala trebuie sa nu fie atat de....generala! Adica trebuie sa aibe mandate Clare in ea....puteti sa o faceti la Consulat in limba romana. atentie daca partile nu prevad altfel valabilitatea acesteia este de 3 ani. Aveti nevoie de pasapoartele dvs si datele din Cartea de identitate a mandantului. Daca vreti si procura judiciara , sfatul meu este pe aceea sa o faceti separat.
unde scrie ca mandatul trebuie indeplinit in 3 ani de la data cand e dat?
cum calculati prescriptia? de la data imputernicirii sau de la fata cand ar trebui executat mandatul?
:rofl:
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
ContSters258703, utilizator
Art.2015 NCC ....inceteaza in 3 ani de la incheierea lui! Deci de la data autentificarii....
Of topic ...pacat ca nu ma pot rostogoli si eu ca dvs.....nu am gasit emoticonul....in schimb am gasit un emoticon cu un degetel....:">

Alte discuții în legătură

Procura facuta in strainatate la consulat sau la notar public? ghitzarushul ghitzarushul As dori sa stiu daca procura facuta la cosulatul Romaniei in Franta este echivalenta cu procura facuta la un notar public (in Franta). Banuiesc ca cea facuta ... (vezi toată discuția)
Procura - apostila teomicri teomicri Buna ziua, imi trebuie o procura de la sotul meu ,care e acum in Anglia ,pentru a semna la banca prelungirea creditului.Sa se duca la ambasada (consulat) ? O ... (vezi toată discuția)
E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)