Salutare !
Am un prieten arestat si condamnat pentru trafic de influenta si favorizarea infractorului ; a fost condamnat la 2 ani si 6 luni inchisoare , iar la recurs i s-a mai luat 1 an .
Tinand cont ca i s-a luat din pedeapsa la Curtea de Apel pe recursul lui , DNA -ul mai poate face recurs la aceasta hotarare si se va ajunge la Inalta Curte ?
Daca mai poate face , in termen de cate zile de la pronuntarea hotararii ?
Multumesc frumos , o seara buna !
Termenul de recurs este de 10 zile, daca legea nu dispune altfel.
Motivele de recurs se formuleaza in scris prin cererea de recurs sau printr-un memoriu separat, care trebuie depus la instanta de recurs cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecata.Instanta judeca recursul numai cu privire la persoana care l-a declarat si la persoana la care se refera declaratia de recurs si numai in raport cu calitatea pe care recurentul o are in proces.
Procurorul, chiar dupa expirarea termenului de recurs, poate cere extinderea recursului declarat de el in termen si fata de alte persoane decat acelea la care s-a referit, fara a se putea crea acestora o situatie mai grea.
Daca s-a judecat recursul parchetul nu mai poate declara recurs la recurs.
Adica s-a terminat orice sansa de majorare a pedepsei.
Intrebarea dvs. este insa gresit fomulata si nu acesta este raspunsul cautat in mod sigur de dvs.
Intotdeauna o intrebare eronata atrage raspuns eronat...
Insa raspunsul meu nu a fost eronat.
V-am aratat doar ca vreti sa stiti ceva sigur fara sa intrebati corect.
In cazul dvs. a fost vorba de apel si daca parchetul declara recurs se poate majora pedeapsa in limitele aplicate de prima instanta.
Insa...e posibil sa nu va mai declare recurs...
Puteti merge la instanta sa va informati daca s-a declarat recurs de parchet.
Nu se poate depasi termenul de 10 zile de la pronuntarea hotararii instantei de apel.
Formulare apel
paul99
Buna ziua, va rog daca puteti sa imi spune-ti cum sa formulez o cerere de apel la o pronuntare penala. 1. nu am fost prezenta pe parcursu celor 4 termene. ... (vezi toată discuția)