avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... am o antrebare cine face actele la notar vanzatorul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

am o antrebare cine face actele la notar vanzatorul sau cumparatorul si la ce pret

sunt tare dezorientata
Cel mai recent răspuns: Sorin Petrescu , Avocat 19:46, 1 Octombrie 2012

Cine plateste onorariul notarului cu tva, e cumparatorul, iar vanzatorul plateste impozitul pe tranzactie
Ultima modificare: Luni, 1 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Va cred ....
1. Actul il face adica I'l intocmeste notarul.
2. Costurile actului se suporta astfel : onorariul I'l suporta cumparatorul ca si taxa de intabulare pe numele acestuia dupa perfectarea actului de vanzare cumparare, impozitul si extrasul de autentificare in vederea perfectarii actului , vanzatorul. Bineinteles ca sunt cazuri in acre partile se invoiesc si altfel...
adica
Cine vinde si cine cumpara,vanzatorul plateste 2-3%,impozit la stat,iar cumparatorul actele,in functie de suma stabilita,de catre parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri pentru perfectarea de acte la un teren nou cumparat valica1 valica1 as dori sa stiu si eu care sunt pasii perfectarii actelor la cumpararea unui teren intravilan de 400 m2,cine plateste(vanzatorul ori cumparatorul) si cam cat ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare Roxanne30 Roxanne30 Buna seara, As dori sa va intreb cam cat ar ajunge un contract vanzare-cumparare facut intre mama-fiica si care ar fi valoarea minima a apartamentului la ... (vezi toată discuția)