avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se incadreaza declaratia falsa in acte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se incadreaza declaratia falsa in acte?

Buna ziua! stie cineva ce repercursiuni poata sa aiba o declaratie falsa intr-un act de vanzare cumparare? mai exact...,cumparatorul este fiul si tatal,tatal are uzufruct viager dar nu a declarat la notar ca este casatorit . ce i se poate intampla daca se descopera ca a declarat o alta stare civila? deci proprietarul este fiul si doar fiul.Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: nicoleta gavril , utilizator 15:26, 2 Octombrie 2012
Daca se dovedeste ca s-a facut cu intentie, in scopul de a determina producerea altor efecte decat cele legale atunci se poate retine savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri oficiale, eventual uz de fals
mi mi se pare ca atunci cand te intreaba notarul daca esti casatorit, sa -ti aduci aminte de starea civila si sa o recunosti .:) La ce va referiti cand spuneti *alte efecte decat cele legale*? Si care este pedeapsa pentru uz de fals? Multumesc frumos!
Sanctiune va fi nulitatea actului incheiat care nu va produce efecte juridice!#-o
pai declaratia nu a fost facuta de catre fiu, acesta fiind minor -protejat de autoritatea tutelara-si fiind proprietarul de drept al locuintei. a fost facuta de tataL- care are uzufruc-viager. Deci ce sa inteleg ca se v-a anula contractul de vanzare cumparare ...,sau contractul de uzufruct viager?
scuze pentru*v-a*. luati-l ca pe un va fara cratima!!:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauze-va rog sa ma sfatuiti formihnea formihnea Buna ziua- va multumesc anticipat pentru posibilitatea primirii unei consutatii juridice. Cazul este urmatorul. In urma vanzarii unei propietati -4 ha vie de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager artnunti artnunti am renuntat impreuna cu sotia la uzufructul viager asupra unui imobil prin notariat.este valabil daca nu este inaintat catre cartea funciara in vederea ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere NicolTudor NicolTudor Buna ziua, Bunicii mei au incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere, un imobil situat la tara, cu mine, nepoata lor de fiu, care ... (vezi toată discuția)