avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de divort cu minor

Buna ziua,pe 23 oct am prima infatisare si nu stiu ce mi se va intampla si imi fac prea multe griji si cred ca intru si intr-o stare de depresie.Ne despertim pt ca am facut un credit la banca de 20000 Ron fara sa stie ea si am pierdut tot.sotia,copilul etc.Intrebarea este cum ma pot apara in fata instantei,pt ca rata la banca o platesc eu plus ca imi va veni si o pensie alimentara,cu ce mai traiesc eu?Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi,opinii,sugestii si cu niste incurajari.
Va multumesc anticipat
Acum depinde si pentru ce ati facut acel credit, ca banuiesc ca sotia nu degeaba s-a suparat atat de tare. Este pacat ca va despartiti, tinand cont ca este la mijloc si un copil. La consecinte trebuia sa va ganditi inainte si nu acuma. Din pacate nu prea mai aveti ce face, si daca ma intrebati pe mine nu cred ca acel credit este singurul motiv de suparare, acela este
picatura care a umplut paharul!
Dar daca ati avut o relatie solida poate mai exista o umbra de speranta...
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
In principiu, ambele obligatii va revin, fiind unele legale. Procesul de divort se va finaliza cu o sentinta in sensul desfacerii casatoriei, stabilirii autoritati parintesti, a locuintei minorului si a pensiei de intretinere legal datorate de panala 1/3 din venitul dvs net.
Cat dureaza un proces de divort.Voi fi de acord cu cererile ei,daca tot am gresit sa platesc cu varf si indesat
Daca sunteti de acord cu cererile este posibil sa se incheie destul de rapid, intr-un termen maxim 2, pt ca mai sunt instante care doresc sa administreze totusi probe in ceea ce priveste locuinta minorului.
Daca doriti sa terminati cat mai curand, prezentati-va la primul termen si cu o adeverinta de la locul dvs de munca din care sa reiasa veniturile realizate in ultimele 6 luni.

Dar ati incercat sa faceti toate demersurile posibile pt salvarea acestei familii, avand in vedere ca este vorba si despre un minor ?
eu sunt de parere ca, daca lucrurile stau chiar asa este doar un pretext al sotiei de a divorta...sau , daca nu doreste acet lucru este ca sa va sperie pentru ceva ( la ce ati folosit banii, eventual)

in rest, pensia de intretinere este 25% din salariu daca nu obtineti plata acesteia in natura adica sa contribuitai , ca si pana acum direct la ceheltuirlile de intretinere si cresterea lae copilului.

daca este doar un pretext, inseaman ca sotia nu va mai vrea si nu prea aveti ce sa faceti decat sa va resemnati.

solicitati totusi un drept de vizitare prin instanta.

Alte discuții în legătură

Divort danielmaxim danielmaxim Stimati domni, va scriu pentru ca am ajuns intr-un impas si doresc un sfat sau chiar o colaborare cu un avocat interesat de cazul meu. Sunt din Sibiu, dar in ... (vezi toată discuția)
Succesiune;pensie alimentara ContSters7705 ContSters7705 -Care sunt drepturile succesorale ale copiilor (in cazul unui imobil) in situatia in care parintele natural a decedat ? Sotul ramas in viata, a avut un mariaj ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul meu? mihaelan mihaelan Buna ziua, Sotul meu vrea sa divorteze iar eu nu sunt de acord. E posibil sa-si duca la capat ideea? Avem un copil de 5 ani si GARANTAT nu are nici o ... (vezi toată discuția)