avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Stimati domni, va scriu pentru ca am ajuns intr-un impas si doresc un sfat sau chiar o colaborare cu un avocat interesat de cazul meu. Sunt din Sibiu, dar in prezent locuiesc in Spania. M-am casatorit acum 14 ani cu actuala mea sotie, mariaj in timpul caruia a rezultat un baiat.Baiatul s-a nascut in Sibiu. Din motive financiare am fost nevoit sa plec in Spania singur, pentru a munci si a-mi intretine familia .Initial familia a ramas in tara, ulterior urmand sa o chem si sa ne stabilim in Spania. In timpul consumarii mariajului in Romania nu am adunat bunuri ( apartamente, masini, etc). Sotia a stat la familia ei si eu trimiteam sistematic bani pentru a se intretine.
Dupa multe sacrificii famila a fost intregita. Acum 10 ani m-am stabilit cu sotia si baiatul in Spania, definitiv. In prezent nu reusim sa ne mai intelegem si as vrea sa inaintez divort. Mentionez ca in acest timp, cat am locuit impreuna cu familia in Spania am reusit si am cumparat un apartament prin credit bancar pe o perioada de 20 de ani, pe numele sotiei si al meu.
In tot acest timp sotia mea nu a avut niciun venit demonstrabil cu acte astfel ca eu am achitat ratele la acesta.Eu am venituri legale fiind unicul sustinator financiar al familiei. Toate bunurile cumparate in acest apartament sunt achitate de mine...Din pacate sotia mea nu directioneaza rational banii castigati catre familia noastra ci face cheltuieli nejustificate, trimite bani in Sibiu la rudele acesteia si suspectez ca nu a platit anumite datorii pe care le avem, desi ea e insarcinata cu aceste sarcini .Intrucat consider ca nu mai este nicio sansa de conciliere as dori sa ma despart de aceasta. As dori sa imi dati un sfat. Cum ar fi mai bine sa procedez ? Sa ma adresez unui avocat si sa inaintez divortul ? Unde ar fi cel mai bine: in Romania sau in Spania? Mentionez ca: baiatul este minor dar nu doresc tutela acestuia, doresc oprirea creditului bancar pe care il avem.Pentru ca pot dovedi ca am sustinut familia singur atatia ani considerati ca as putea fi obligat la plata unei pensii alimentare ? (acest fapt nu il doresc: Este un avocat interesat de cazul meu ? Daca da, va rog contactati-ma. M-ar interesa un divort cat mai rapid ...La ce sume s ar ridica costurile divortului ?Nu doresc niciun bun achizitionat pe timpul casatoriei si cum as putea intrerupe creditul la apartament.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:13, 20 Decembrie 2011
Eu va recomand sa divortati in Spania, este mai aproape de dvs. si ar fi mai simplu de rezolvat cu creditul.

In Romania regula este ca parintii sa aiba custodia comuna a copilului iar copilul sa domicilieze la unul dintre ei. Nu va puteti eschiva de plata pensiei de intretinere decat daca sotia este de acord.

Nu cred ca legislatia spaniola permite oprirea imprumului, aveti obligatia de a plati in continuare ratele bancare sau puteti renunta la imobil in favoarea sotiei si astfel sa ii revina ei plata ratelor bancare.

buna ziua domnule avocat, mulumesc pt raspuns, dar din motive financiare nu cred ca mi as putea permite intentarea unui divort in spania, cu atat mai mult cat legile statului spaniol sunt oarecum diferite de ale noastre si urmaresc numai bunastarea minorului, ceea ce este corect si normal, din cate am auzit eu legea spaniola te poate obliga la intretinerea minorului pana la majorat si nu numai , atata timp cat studiaza si implict la intretinerea mamei , deci o pensie si pt mama ,ma pot obliga si la plata ratelor la apartament pentru ca mama si minorul sa aiba o locuinta, eu in mod obligat voi fi nevoit sa mi inchiriez un apartament, mentionand ca salarul meu este decent nicidecum fabulos, de asta as fi preferat ca divortul sa aiba loc in romania, chiar si cu plata unei pensii alimentare, dar cu conditia ca eu sa nu mai platesc ratele la apartament, daca ea va dori sa ramana sa platesca in continuare, si in cazul in care ea nu va fi de acord? m am gandit sa pun apartamentul in vanzare dar fara semnatura ei nu stiu ce as putea face...
Acum depinde exclusiv de dvs. Totusi, sotia ar putea ridica exceptia necompetenteti teritoriala a instantei din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort+partaj+intretinere minori blakhawk2007 blakhawk2007 buna ziua! va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: m-am casatorit in 1994, in urma casatoriei am 2 copii.dat fiind faptul ... (vezi toată discuția)
Proces de divort cu minor MISAMIHAI MISAMIHAI Buna ziua,pe 23 oct am prima infatisare si nu stiu ce mi se va intampla si imi fac prea multe griji si cred ca intru si intr-o stare de depresie.Ne despertim ... (vezi toată discuția)