avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA servicii refacturate
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

servicii refacturate

Am o mare dilema #-o vis-a vis de o situatie pe care o voi expune in continuare:
Unei societati inregistrate in scopuri de TVA din Romania (numita CLIENT) i se defecteaza un camion in Franta. Suna la serviciul de intermediere (non stop) din Belgia (numit INTERMEDIAR), care trimite CLIENTUL la un service autorizat in Franta (numit REPARATOR). REPARATORUL constata defectiunea camionului si comunica INTERMEDIARULUI costul reparatiei. Pentru ca reparatia sa poata fi executata, suma trebuie sa fie garantata. Astfel, INTERMEDIARUL suna in Romania pentru a cere garantare service-ului roman, societata inregistrata in scopuri de TVA, astfel apare in ecuatie GARANTORUL (Romania).
Astfel: REPARATORUL (Franta) trimite factura de prestare de servicii INTERMEDIARULUI (mentionand faptul ca, daca valoarea pieselor din devizul de reparatie depaseste 50% din valoare totala deviz se aplica TVA Francez) in valoare de X+Y (unde X este valoare factura fara TVA si Y este TVA). INTERMEDIARUL (Belgia) emite factura GARANTORULUI (Romania), aplicand taxare inversa la valoarea totala (adica X+Y).
Intrebarea este: cum factureaza GARANTORUL "servicii refacturate" CLIENTULUI? Deoarece fiind doua societati din Romania trebuie sa aplice TVA. Servicii refacturate din factura emisa de INTERMEDIAR este ok, doar ca, la anexa este si factura originala emisa de catre REPARATOR, care contine TVA. In cazul asta se aplica TVA la TVA, iar clientul nu accepta factura, deoarece astfel nu poate recupera TVA din Franta. Care este modul corect de facturare si cum CLIENTUL poate recupera TVA de la FRANTA?
Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns pertinent insotit de cadrul legal. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Refacturare servicii și bunuri adrianvasile2006 adrianvasile2006 Activitatea unei agentii de publicitate consta in organizarea anumitor evenimente pentru clienti sau campanii de promovare. In acest scop multe din ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar pt prestari servicii de constructii/renovari in franta - cum functioneaza? adrianxyzxyz adrianxyzxyz Hello, Incerc sa imi fac o firma cu un partener francez prin care eu sa contractez executia unei lucrari de constructii/renovari in Franta. Eu urmeaza sa ii ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva, emisa in ro (?) EQUANT EQUANT Buna ziua, In speranta ca ma poate cineva ajuta cu o lamurire, va expun urmatoarea problema: Detin o masina cumparata din afara (Germania), care ... (vezi toată discuția)