buna ziua,
Tatal meu a incheiat un contract de arendare cu o societate comerciala in anul 2011, pe o perioada de 10 ani. Mentionez faptul ca in anul agricol 2011-2012 acest contract nu a putut fi pus in aplicare pentru ca tatal meu avea angajament cu APIA . Terenul a fost declarat la APIA de tatal meu.Noi am crezut ca acest contract de arendare s-a reziliat de drept si nu am mai dorit sa-l dam in arenda, insa anul acesta (septembrie ) arendasul a intrat cu forta pe proprietatea tatalui meu sa-i munceasca pamantul ,fara sa-l intrebe.(a spus ca el a amanat contractul si ca tatal meu nu mai are ce sa caute pe teren ca e a lui).Se poate amana astfel un contract si in ce baza? Nu avem nimic scris. In plus acesta a refuzat sa-i dea tatalui meu originalul din contractul ce i se cuvine.Ne-am interesat la primarie si este inregistrat anul trecut.
Ce putem face ?E valabil acest contract si daca da exista vreo portita sa-l reziliem?
Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.
Solicitati de la primarie un exemplar al contractului de arenda in copie cititi-l si apoi o sa va dati seama ce trebuie facut. Reveniti daca e necesar cu date din contractul incheiat.