avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani imprumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani imprumutati

Buna ziua,
Vreau sa va rog sa-mi spuneti ce as putea face dpdv legal daca am imprumutat o suma de bani unui "prieten" acum un an de zile pentru a-si achizitiona o barca cu motor, iar acum acesta nici macar nu imi mai raspunde la telefon? Nu am semnat nici o hartie cand i-am dat acesti bani, doar ca i-am livrat intr-un cont bancar ( pe numele bunicii respectivului) din contul meu personal, exista persoane care stiu de acest imprumut si in fata carora respectivul a recunoscut ca imi este dator si ca din banii mei si-a cumparat acea barca cu motor, pe care a si vandut-o intre timp. Va multumesc frumos si va rog din suflet sa-mi spuneti ce masuri as putea lua impotriva respectivului.
Cel mai recent răspuns: ghsilvana , utilizator 15:31, 2 Octombrie 2012
Ideal ar fi fost sa perfectati un contract de imprumut, prin notar, cu un termen de rambursare si, eventual, dobanzi la suma imprumutata.
Daca aveti doar extrasul de cont, pe numele unei alte persoane si niste marturii, evident ca va fi cu mult mai dificil sa demonstrati exact ce fel de contract ati prefectat.
Bine e sa conbactati un avocat de pe raza domiciliului dvs, pt. a face procedurile premergatoare unui eventual litigiu si a studia toate actele mentionate in mesaj.
Trebuie să îl chemaţi in judecată. Nu este un inconvenient major faptul că nu aţi încheiat un înscris ptr dovedirea împrumutului. Vă puteţi folosi in dovedirea cererii de dovezile prin care aţi virat banii in contul bunicii şi de martori.
E frumos ce spuneti dv cu privire la incheierea acelui contract, dar din moment ce acesta nu-mi raspunde la telefon, ma evita si nu pot lua legatura cu el, cum credeti ca as putea incheia acest contract? Nu a fost niciodata vorba de dobanda, am vrut doar sa-l ajut deoarece ne cunoastem de mici si locuieste in satul bunicii mele situat in delta. Planul era ceva de genul: sa-si poata cumpara acea barca si motorul pentru a putea pescui si distribui pestele si in timp sa-mi restituie banii. In schimb acesta a vandut bunurile si eu am ramas cu ochii in soare si promisiuni la inceput, ba ca face imprumut si mi-i restituie, ba ca se angajeaza si o sa mi-i dea, intre timp s-a angajat si nu il pot gasi in sat si nici nu-mi mai raspunde la telefon...
Pe langa extrasul de cont de la banca si persoanele care pot sustine ca acesta si-a cumparata barca si motorul pe banii mei, ar mai fi sms-urile pe care i le-am tot trimis...
Dpdv financiar nu-mi permit sa achit onorariul unui avocat si as dori sa stiu exact ce am de facut pentru a putea duce lucrurile mai departe...Carei institutii ar trebui sa ma adresez pentru actionarea lui in instanta si cu ce documente ar trebui sa ma prezint acolo? Trebuie sa vorbesc eu cu cei care stiu situatia- martorii si sa-i rog sa-mi scrie o marturie? Sau acestia vor fi citati?
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
ghsilvana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut fara garantii,abuz de incredere sau inselaciune? addy addy Am si eu o problema pt care v-as multumi din suflet daca m-ati ajuta cu niste informatii:Un prieten f bun a imprumutat suma de 10000 euro de la o cunostinta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis ... numelemeualex numelemeualex Buna ziua! Am imprumutat in data de 4 iulie 2021 ,un asa zis \"amic\" cu suma de 9 000 $ cash, fara a face vreun act in prealabil, urmand ca acesta sa imi ... (vezi toată discuția)
Recuperare avans sub forma de imprumut crisadi crisadi buna ziua Anul trecut ne-am hotarat sa cumparam o casa prin credit bancar, insa proprietarii nu aveau actele facute ( succesiune, intabulare, cadastru) si ... (vezi toată discuția)