avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la tribunal

Pot divorta de sotul meu la tribunal, fara sa fiu asistata de avocat? Am drept la avocat din oficiu?
Cel mai recent răspuns: Alina Borza , Avocat 14:51, 2 Octombrie 2012
da daca ii sustii aciunea bine si avocat din oficiu sunt in spetele penale
multumesc pentru informatie, sper sa am noroc.
Ideal e sa divortati in fata unui notar, procedura e mai simpla si nu necesita cheltuieli f. mari.
Daca doriti un avocat prin ajutor public judiciar, instanta va analiza daca cauza dvs. se incadreaza la disp. legii cu privire la acordarea acestui ajutor precum si daca s-ar putea solutiona prin acord acest divort, cu costuri, evident, mai reduse, sau daca partile vor , neaparat, satisfactie personala, care nu are nimic in comun cu suportarea de catre stat, a costurilor suplimentare.
Lamuriti exact despre ce e vorba si apoi, veti primi un raspuns pertinent la problema dvs.
Puteti divorta in fata instantei de judecata, ori prin acord, ori prin procedura comuna, cu sau fara avocat. Daca nu va descurcati fara avocat, si nu aveti venituri suficiente pentru a va angaja unul, puteti formula o cerere de ajutor public judiciar prin care sa cereti asistenta gratuita. Daca vi se va aproba o astfel de cerere, baroul va desemna un avocat care va va asista la proces, fara ca dv sa il platiti. Prestatia avocatului se va achita din fondurile Ministerului Justitiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort carmenilie76 carmenilie76 va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)
Avocat din oficiu Atonn Atonn Buna ziua, Sunt avocat de putin timp si as dori sa stiu cum se poate deveni avocat din oficiu. Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)