Ideal e sa divortati in fata unui notar, procedura e mai simpla si nu necesita cheltuieli f. mari.
Daca doriti un avocat prin ajutor public judiciar, instanta va analiza daca cauza dvs. se incadreaza la disp. legii cu privire la acordarea acestui ajutor precum si daca s-ar putea solutiona prin acord acest divort, cu costuri, evident, mai reduse, sau daca partile vor , neaparat, satisfactie personala, care nu are nimic in comun cu suportarea de catre stat, a costurilor suplimentare.
Lamuriti exact despre ce e vorba si apoi, veti primi un raspuns pertinent la problema dvs.
Puteti divorta in fata instantei de judecata, ori prin acord, ori prin procedura comuna, cu sau fara avocat. Daca nu va descurcati fara avocat, si nu aveti venituri suficiente pentru a va angaja unul, puteti formula o cerere de ajutor public judiciar prin care sa cereti asistenta gratuita. Daca vi se va aproba o astfel de cerere, baroul va desemna un avocat care va va asista la proces, fara ca dv sa il platiti. Prestatia avocatului se va achita din fondurile Ministerului Justitiei.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
carmenilie76
va rog din suflet sa-mi spuneti cum pot avea un avocat din oficiu pt divort! sotul meu a intentat divortul iar eu sunt in imposibilitatea de a avea unul din ... (vezi toată discuția)