avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită participare licitatie apartament cu programul prima ...
Discuție deschisă în Executare silită

participare licitatie apartament cu programul prima casa

buna ziua,

doresc sa achizitionez un apartament cu prima casa. am gasit o licitatie publica cu un apartament care s-ar incadra in suma oferita de banca (am facut o simulare la banca pentru a afla maximul de bani care ii pot primi). am contactat executorul judecatoresc, dar mi s-a zis ca nu pot participa pentru ca "nu se poate participa la licitatie prin programul Prima Casa intrucat acesta presupune cumpararea unui imobil liber de sarcini".
In publicatia de vanzare apare " Imobilul este grevat de drept de ipoteca, interdictii de grevare, instrainare, inchiriere, dezmembrare si alipire, construire si demolare, restructurare si amenajare"

Din ce am mai auzit (articole, forum, agenti imobiliari) este posibila participarea la licitatii cu prima casa. Deasemenea am citit ca un imobil se vinde prin licitatie "liber de sarcini".

In aceste conditii, am sau nu drept de participare la licitatie?

va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Octombrie 2012
akyla, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 16:59, 2 Octombrie 2012
Domnule, verificati daca Banca va accepta un astfel de imobil. Daca banca accepta, executorul nu va poate refuza participarea. Trebuie sa stiti ca va trtebui sa platiti o cautiune de 10% din valoarea de evaluare a imobilului, pentru a putea participa la licitatie si, in cazul in care sunteti declarat adjudecatar, trebuie sa platiti diferenta de 90 % in termen de maxim 30 de zile, deci trebuie ca banca sa se miste ff repede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare licitatie apartament cu programul prima casa akyla akyla buna ziua, am postat aceasta intrebare si pe forumul cu executare silita dar nu stiu daca este postat corect, asa ca il voi posta si aici. Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Imobil executare silita ionica99 ionica99 Buna ziua, Doresc sa achizitionez un imobil care se afla in executare silita, fiind stabilita data licitatiei. Dupa consultarea publicatiei de vanzare am ... (vezi toată discuția)
Abuz sau nu? urgent Ofof Ofof Buna seara Azi am participat la o licitatie publica, care era la al 3-lea termen (pretul era scazut la 75% din evaluarea imobilului). Am fost 2 licitatori ... (vezi toată discuția)