avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovare in treapta a functionarului public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovare in treapta a functionarului public

As dori sa ma lamuresc asupra modului de promovare in treapta a functionarului public. Problema este din punct de vedere a modului de stabilire a salariului de baza si nu a incadrarii. In speta daca un functionar public trece de la gradul de asistent la cel principal in momentul recalcularii salariului se face trimitere la salariul corespunzator treptei 3 de salarizare din dar datorita noi legi din 2010 nu se mai poate promova pe treptele urmatoare in consecinta o noua reincadrare se va putea face peste trei ani cand va trece in grad superior, aici ramanand pe treapta 3 de salarizare pana la pensionare. Va rog ajutatima pentru eu consider ca este o nedreptate acest mod de recalculare a salariului si nu i-mi vine sa cred ca asa este.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:18, 2 Octombrie 2012
Atata i-a dus mintea pe luminatii nostri guvernanti, atat au facut. Intr-adevar, de la 01.01.2011 s-au eliminat treptele de salarizare (si inclusiv avansarea dintr-una in alta), ele fiind luate ca etalon doar in cazul stabilirii salariilor dupa promovare in grad sau in clasa, ori al numirii in functia publica (si, bineinteles, ca au luat ca referinta treapta 3 cea mai mica#-o). In conditiile actuale, pana la aplicarea coeficientilor din legea unica a salarizarii (daca se vor aplica vreodata), nivelul maxim de salarizare pana la care se poate promova/numi intr-o functie publica este fosta treapta 3 de salarizare a gradului superior. "Norocosii" care, inainte de 01.01.2011, au fost incadrati in treptele 1 si 2, vor avea salariu mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici jigan56 jigan56 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns privind promovarea functionarilor publici avand functie de executie, posibila in anul 2012, aferenta urmatoarelor ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta de salarizare silviup silviup Buna ziua, Sunt angajat intr-o institutie publica in decembrie 2008 ca functionar public in functia de referent grad profesional superior, treapta 3 de ... (vezi toată discuția)